Рецепт: Курячий суп з пшоном

Рецепт: Курячий суп з пшоном
3.8
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг курки (будь-яких її частин)
  • 4 картоплини
  • 100-120 гр пшона
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 1-2 зубчики часнику
  • кілька гілочок свіжої зелені
  • 1 лавровий лист та 2 горошини чорного перцю
  • сіль, чорний мелений перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. У каструлю влити близько 2-2,2 л холодної води, покласти туди промиту курку та очищену цибулину, розрізану навпіл.
  2. Поставити каструлю на вогонь та довести до кипіння. Після закипання зняти з поверхні киплячого бульйону піну, додати лавровий лист, горошини перцю і зменшити вогонь.
  3. Готувати курячий бульйон для супу протягом години за слабкого кипіння.
  4. Через вказаний час процідити бульйон через сито, курку перекласти на окрему тарілку, а овочі з лавровим листом викинути.
  5. Повернути бульйон на вогонь і довести до кипіння, посолити.
  6. Моркву очистити і натерти на крупній тертці або нарізати невеликими кубиками, картоплю  очистити і нарізати дрібними кубиками однакового розміру.
  7. Пшоно всипати в сито і ретельно промити під струменем холодної води.
  8. У киплячий бульйон всипати картоплю і пшоно, довести до кипіння і зменшити вогонь.
  9. Варити суп із пшоном і картоплею приблизно 15 хвилин при слабкому кипінні.
  10. На сковороді розігріти 2-3 ст. рослинної олії і викласти терту моркву, обсмажити її до м'якості та рум'яного кольору протягом 3-4 хвилин на слабкому вогні, помішуючи.
  11. Куряче філе відокремити від кісток і порізати на шматочки або розірвати м'ясо на волокна.
  12. Додати в киплячий суп подрібнену курку, моркву та перемішати.
  13. Варити курячий суп із пшоном 5-10 хвилин до готовності картоплі.
  14. Зелень промити і дрібно нарізати, очистити зубчики часнику від плівки і пропустити через часникодавку (можна натерти на тертці або подрібнити ножем).
  15. Додати зелень у готовий суп, посолити, поперчити його до смаку, додати спеції, часник і розмішати.
  16. Зняти каструлю з вогню, накрити кришкою та залишити на 10-15 хвилин. Зняти кришку, розлити пшоняний суп з куркою по тарілках і подавати гарячим до столу. Смачного!

Курячий суп з пшоном - це дуже корисна страва, яка містить багато вітамінів та мінералів, необхідних для здоров'я. Пшоно містить багато клітковини, яка поліпшує роботу травної системи та запобігає запорам. Крім того, додавання різних спецій може додати супу більше смаку та користі для здоров`я.