Смачний сирний суп-пюре з вершками
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 л курячого бульйону
- 5 картоплин
- 1 цибулина
- 100 мл вершків 20%
- 70-80 гр твердого сиру (бажано Гауда)
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- У каструлю влити курячий бульйон, поставити на вогонь та довести до кипіння.
- Тим часом очистити цибулю та картоплю від шкірки, на цибулі зробити не дуже глибокий хрестоподібний надріз.
- Опустити очищені овочі в каструлю з киплячим підсоленим бульйоном і знову довести до кипіння.
- Варити овочі протягом 20-30 хвилин до м'якості при слабкому кипінні.
- Через зазначений час злити бульйон в окрему ємність та подрібнити овочі до пюреподібного стану за допомогою блендера (можна двічі пропустити через м'ясорубку).
- Повернути пюре в каструлю, залити курячим бульйоном і розмішати до однорідної консистенції.
- Помішуючи, довести суп-пюре до кипіння і влити тонкою цівкою вершки. Варити вершковий суп-пюре приблизно 1 хвилину на слабкому вогні, помішуючи.
- Сир натерти на дрібній тертці, додати в суп і розмішати до його повного розчинення.
- Зняти каструлю з вогню та накрити кришкою на 10-15 хвилин. Зняти кришку, розлити вершковий суп по тарілках і прикрасити свіжою зеленню.
- Подавати сирний суп-пюре з вершками до столу, особливо смачно з часниковими грінками. Смачного!
Цей сирний суп-пюре з вершками можна змінювати, додавши до нього свої улюблені інгредієнти. Наприклад, можна додати нарізані гриби або смажену цибулю для додаткової текстури та смаку. Також можна додати невелику кількість вершкового масла для більш насиченого смаку та кремової консистенції.
Цей суп-пюре можна приготувати на будь-який смак - з додаванням різних сортів сиру або замінивши курячий бульйон на інший вид бульйону (овочевий або грибний, наприклад).