Рецепт вершкового супу-пюре з куркою та овочами
Кухня
Інгредієнти:
- 500 мл курячого або овочевого бульйону (можна замінити водою)
- 300 гр цибулі-порею
- 250 гр курячого філе
- 250 мл вершків 15-20%
- 200 гр цвітної капусти
- 200 гр селери (стебла)
- 1 картоплина
- 1 ріпчаста цибулина
- 1 морква
- 1 ст. томатної пасти
- 1 лавровий лист
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Цибулю і моркву очистити від шкірки, порізати разом із стеблом селери дрібними кубиками однакового розміру.
- Цибулю порей порізати півкільцями, картопля очистити і нарізати кубиками невеликого розміру.
- Цвітну капусту промити та розібрати на дрібні суцвіття.
- У дуже глибокій сковороді або каструлі з товстим дном розігріти 4-5 ст.л. рослинної олії і викласти цибулю з морквою і стебло селери.
- Обсмажувати овочі на помірному вогні до золотистого відтінку приблизно 2 хвилини, помішуючи. Додати цибулю, трохи зменшити вогонь і смажити все, помішуючи, ще 2 хвилини.
- Куряче філе промити, обсушити і порізати невеликими шматочками, додати до сковороди разом із картоплею та цвітною капустою.
- Ретельно перемішати лопаткою, трохи посолити та поперчити. Через хвилину влити в сковороду/каструлю гарячий бульйон і довести до кипіння.
- Після закипання покласти в суп лавровий лист, накрити кришкою та зменшити вогонь до мінімум.
- Готувати курячий суп із овочами приблизно півгодини під кришкою, періодично помішуючи.
- Через вказаний час влити в курячий суп вершки, додати томатну пасту і добре розмішати до однорідного кольору.
- Відразу після закипання зняти каструлю з вогню та подрібнити суп за допомогою блендера до однорідної пюреподібної консистенції.
- Перелити суп назад у каструлю, поставити на вогонь і довести до гарячої температури (до кипіння не доводити), посолити і поперчити до смаку.
- Зняти каструлю з плити, розлити вершковий суп-пюре з куркою по тарілках і подавати до столу. До супу бажано подати фокаччі, лаваш чи грінки. Смачного!
Цей рецепт вершкового супу-пюре з куркою та овочами - ідеальний вибір для тих, хто любить здорове та корисне харчування. Цвітна капуста, морква та селера містять велику кількість вітамінів та мінералів, а куряче філе додає білок, необхідний для будь-якої дієти. А сметана та вершки надають супу ніжної та багатої текстури. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтесь!