Рецепт вершкового супу-пюре з куркою та овочами

Рецепт вершкового супу-пюре з куркою та овочами
5.0
(10)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 500 мл курячого або овочевого бульйону (можна замінити водою)
  • 300 гр цибулі-порею
  • 250 гр курячого філе
  • 250 мл вершків 15-20%
  • 200 гр цвітної капусти
  • 200 гр селери (стебла)
  • 1 картоплина
  • 1 ріпчаста цибулина
  • 1 морква
  • 1 ст. томатної пасти
  • 1 лавровий лист
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Цибулю і моркву очистити від шкірки, порізати разом із стеблом селери дрібними кубиками однакового розміру.
  2. Цибулю порей порізати півкільцями, картопля очистити і нарізати кубиками невеликого розміру.
  3. Цвітну капусту промити та розібрати на дрібні суцвіття.
  4. У дуже глибокій сковороді або каструлі з товстим дном розігріти 4-5 ст.л. рослинної олії і викласти цибулю з морквою і стебло селери.
  5. Обсмажувати овочі на помірному вогні до золотистого відтінку приблизно 2 хвилини, помішуючи. Додати цибулю, трохи зменшити вогонь і смажити все, помішуючи, ще 2 хвилини.
  6. Куряче філе промити, обсушити і порізати невеликими шматочками, додати до сковороди разом із картоплею та цвітною капустою.
  7. Ретельно перемішати лопаткою, трохи посолити та поперчити. Через хвилину влити в сковороду/каструлю гарячий бульйон і довести до кипіння.
  8. Після закипання покласти в суп лавровий лист, накрити кришкою та зменшити вогонь до мінімум.
  9. Готувати курячий суп із овочами приблизно півгодини під кришкою, періодично помішуючи.
  10. Через вказаний час влити в курячий суп вершки, додати томатну пасту і добре розмішати до однорідного кольору.
  11. Відразу після закипання зняти каструлю з вогню та подрібнити суп за допомогою блендера до однорідної пюреподібної консистенції.
  12. Перелити суп назад у каструлю, поставити на вогонь і довести до гарячої температури (до кипіння не доводити), посолити і поперчити до смаку.
  13. Зняти каструлю з плити, розлити вершковий суп-пюре з куркою по тарілках і подавати до столу. До супу бажано подати фокаччі, лаваш чи грінки. Смачного!

Цей рецепт вершкового супу-пюре з куркою та овочами - ідеальний вибір для тих, хто любить здорове та корисне харчування. Цвітна капуста, морква та селера містять велику кількість вітамінів та мінералів, а куряче філе додає білок, необхідний для будь-якої дієти. А сметана та вершки надають супу ніжної та багатої текстури. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтесь!