Підосичники помити, почистити та ще раз промити під струменем теплої води. Обсушити гриби, порізати невеликими шматочками і покласти у миску з 1 л води при кімнатній температурі. Додати 1 ст. л. солі, розмішати і залишити на 10 хвилин.
Після вказаного часу злити воду, покласти гриби в дуршлаг і промити під струменем води. В каструлю налити чисту воду та поставити на вогонь. Після закипання опустити в неї дрібно нарізані підосичники та знову довести воду до кипіння. Зняти з поверхні бульйону піну та зменшити вогонь так, щоб вода ледь кипіла.
Варити бульйон для супу із підосичниками близько 10 хвилин. Цибулю очистити і дрібно нарізати, картоплю очистити і нарізати невеликими кубиками. Додати в киплячий грибний суп картоплю і готувати ще 5 хвилин.
Тим часом розтопити на сковороді вершкове масло і обсмажити в ньому цибулю до золотаво-кремового кольору (3-4хвилини на середньому вогні). Петрушку промити, обсушити і дрібно нарізати ножем. Додати в киплячий суп вермішель, смажену цибулю, посолити і поперчити до смаку.
Готувати суп із підосичниками 6-10 хвилин до готовності вермішелі. Потім посипати суп подрібненою петрушкою, зняти з вогню та накрити кришкою. Через 15 хвилин можна зняти кришку, розлити грибний суп по тарілках та подавати до столу. Смачного!