Суп із опеньків
Кухня
Інгредієнти:
- 1-1,2 л чистої води
- 2 картоплини
- 200 г свіжих опеньків
- 1 цибулина
- 1 морква
- 1 стебло селери
- 50 г вермішелі
- невеликий пучок свіжої зелені
- 2 лаврових листа
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Гриби ретельно промийте і дайте воді стекти. Картоплю очистіть від шкірки, одну картоплину розріжте навпіл, а іншу поріжте невеликими кубиками.
- В каструлі вскип’ятіть воду, додайте половину грибів зі всією картоплею. Додайте сіль за смаком. Після закипання зменшіть вогонь і варіть гриби з картоплею приблизно 15 хвилин.
- Цибулю очистіть та поріжте маленькими кубиками, моркву очистіть і натріть на крупній тертці, селеру вимийте і поріжте дрібними шматочками.
- На сковороду влийте 3 ст. л. рослинної олії і поставте на вогонь. В розігрітій олії підсмажте цибулю до золотистого кольору (3-5 хвилин на слабкому вогні). Додайте моркву і смажте ще 1-2 хвилини на середньому вогні, помішуючи.
- Додайте селеру, іншу частину грибів і смажте ще приблизно 5-7 хвилин на середньому вогні, помішуючи лопаткою.
- З каструлі з киплячим бульйоном вийміть картоплину, розрізану навпіл, і розімніть обидві частини в пюре.
- Овочеву підсмажку з грибами додайте в киплячий суп, доведіть до кипіння, додайте вермішель і варіть ще 5-7 хвилин. За декілька хвилин до готовності грибного супу додайте розм'яте пюре, посоліть і поперчіть за смаком.
- В готовий суп з опеньками висипте дрібно нарізану зелень, зніміть каструлю з вогню і накрийте кришкою. Залиште як мінімум на 15-20 хвилин. Зніміть кришку, розлийте суп з опеньками по тарілках і подавайте до столу гарячим.
Цей грибний суп з опеньками - чудовий вибір для осіннього обіду або вечері. Його можна приготувати вдома зі звичайних продуктів, які завжди є у кожної господині. Оптимальним варіантом буде використовувати свіжі опеньки, але якщо їх немає, то можна використовувати і заморожені. Додайте до супу свіжу зелень і насолоджуйтесь відмінним смаком цієї легкої та корисної страви.