Суп із опеньків

Суп із опеньків
4.0
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1-1,2 л чистої води
  • 2 картоплини
  • 200 г свіжих опеньків
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 1 стебло селери
  • 50 г вермішелі
  • невеликий пучок свіжої зелені
  • 2 лаврових листа
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Гриби ретельно промийте і дайте воді стекти. Картоплю очистіть від шкірки, одну картоплину розріжте навпіл, а іншу поріжте невеликими кубиками.
  2. В каструлі вскип’ятіть воду, додайте половину грибів зі всією картоплею. Додайте сіль за смаком. Після закипання зменшіть вогонь і варіть гриби з картоплею приблизно 15 хвилин.
  3. Цибулю очистіть та поріжте маленькими кубиками, моркву очистіть і натріть на крупній тертці, селеру вимийте і поріжте дрібними шматочками.
  4. На сковороду влийте 3 ст. л. рослинної олії і поставте на вогонь. В розігрітій олії підсмажте цибулю до золотистого кольору (3-5 хвилин на слабкому вогні). Додайте моркву і смажте ще 1-2 хвилини на середньому вогні, помішуючи.
  5. Додайте селеру, іншу частину грибів і смажте ще приблизно 5-7 хвилин на середньому вогні, помішуючи лопаткою. 
  6. З каструлі з киплячим бульйоном вийміть картоплину, розрізану навпіл, і розімніть обидві частини в пюре.
  7. Овочеву підсмажку з грибами додайте в киплячий суп, доведіть до кипіння, додайте вермішель і варіть ще 5-7 хвилин. За декілька хвилин до готовності грибного супу додайте розм'яте пюре, посоліть і поперчіть за смаком.
  8. В готовий суп з опеньками висипте дрібно нарізану зелень, зніміть каструлю з вогню і накрийте кришкою. Залиште як мінімум на 15-20 хвилин. Зніміть кришку, розлийте суп з опеньками по тарілках і подавайте до столу гарячим.

Цей грибний суп з опеньками - чудовий вибір для осіннього обіду або вечері. Його можна приготувати вдома зі звичайних продуктів, які завжди є у кожної господині. Оптимальним варіантом буде використовувати свіжі опеньки, але якщо їх немає, то можна використовувати і заморожені. Додайте до супу свіжу зелень і насолоджуйтесь відмінним смаком цієї легкої та корисної страви.