Суп з підберезовиків

Суп з підберезовиків
4.2
(9)
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг підберезовиків
  • 4 яйця (не обов'язково)
  • 2 картоплини
  • 1 цибуля
  • 1 морква
  • декілька гілок кропу
  • сметана для подачі - не обов'язково
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Свіжі підберезовики помити, очистити ножем і нарізати дрібними шматочками. Покласти нарізані гриби в каструлю, залити 3 л холодної води і поставити на вогонь.
  2. Після закипання зняти з поверхні бульйону піну і зменшити вогонь. Проварити підберезовики протягом 40 хвилин при слабкому кипінні. Потім процідити бульйон через сито, гриби покласти в окрему тарілку.
  3. Бульйон повернути в каструлю і поставити на вогонь, картоплю очистити і нарізати дрібними кубиками однакового розміру. Покласти картоплю в киплячий бульйон і проварити її протягом 10-15 хвилин.
  4. Цибулю очистити і нарізати маленькими шматочками, моркву очистити і натерти на великій тертці. На сковороді розігріти пару ложок олії та обсмажити в ній цибулю до золотистого кольору. Додати до смаженої цибулі терту моркву, перемішати.
  5. Смажити овочі ще кілька хвилин до м'якості моркви і зняти сковороду з вогню. Яйця залити холодною водою та поставити на вогонь, після закипання варити 10 хвилин. Влити в сковороду ополоник грибного бульйону, розмішати і вилити засмажку в бульйон, додати підберезники, посолити і поперчити суп за смаком.
  6. Готувати суп із підберезовиків приблизно 5-7 хвилин при слабкому кипінні. Часник очистити і роздавити в часнико давилці, зелень промити і дрібно порізати. Додати часник із зеленню в готовий суп та зняти його з вогню, накрити кришкою.
  7. Варені яйця перекласти в миску з холодною водою і залишити на кілька хвилин до остигання. Потім очистити їх від шкаралупи і розрізати навпіл. Коли суп настоїться 10-15 хвилин, зняти кришку, розлити по тарілках. При подачі прикрасити суп із підберезовиків сметаною та половинкою вареного яйця.