Свіжі підберезовики помити, очистити ножем і нарізати дрібними шматочками. Покласти нарізані гриби в каструлю, залити 3 л холодної води і поставити на вогонь.
Після закипання зняти з поверхні бульйону піну і зменшити вогонь. Проварити підберезовики протягом 40 хвилин при слабкому кипінні. Потім процідити бульйон через сито, гриби покласти в окрему тарілку.
Бульйон повернути в каструлю і поставити на вогонь, картоплю очистити і нарізати дрібними кубиками однакового розміру. Покласти картоплю в киплячий бульйон і проварити її протягом 10-15 хвилин.
Цибулю очистити і нарізати маленькими шматочками, моркву очистити і натерти на великій тертці. На сковороді розігріти пару ложок олії та обсмажити в ній цибулю до золотистого кольору. Додати до смаженої цибулі терту моркву, перемішати.
Смажити овочі ще кілька хвилин до м'якості моркви і зняти сковороду з вогню. Яйця залити холодною водою та поставити на вогонь, після закипання варити 10 хвилин. Влити в сковороду ополоник грибного бульйону, розмішати і вилити засмажку в бульйон, додати підберезники, посолити і поперчити суп за смаком.
Готувати суп із підберезовиків приблизно 5-7 хвилин при слабкому кипінні. Часник очистити і роздавити в часнико давилці, зелень промити і дрібно порізати. Додати часник із зеленню в готовий суп та зняти його з вогню, накрити кришкою.
Варені яйця перекласти в миску з холодною водою і залишити на кілька хвилин до остигання. Потім очистити їх від шкаралупи і розрізати навпіл. Коли суп настоїться 10-15 хвилин, зняти кришку, розлити по тарілках. При подачі прикрасити суп із підберезовиків сметаною та половинкою вареного яйця.