Суп із сушених білих грибів

Суп із сушених білих грибів
4.2
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2-3 картоплини
  • 1 цибулина
  • 1 невелика морква
  • 50 г сушених білих грибів
  • декілька гілочок петрушки та кропу
  • 2 лаврових листа
  • сіль та перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Гриби ретельно промити, скласти у каструлю та залити 2 літрами холодної води. Залишити їх на 2-3 години при кімнатній температурі.
  2. Злити воду в окрему каструлю, гриби відкинути на друшляк та промити. Нарізати їх дрібненькими шматочками. Грибовий настій процідити крізь сито, застелене марлею, перелити в каструлю та поставити на вогонь.
  3. Картоплю очистити та порізати кубиками невеликого розміру, цибулю очистити та дрібно порізати, моркву також очистити та натерти на крупній тертці. На сковороді розігріти 50 мл рослинної олії.
  4. Викласти порізану картоплю в киплячий грибний бульйон, посолити за смаком та зменшити вогонь так, щоб бульйон ледь кипів. Варити картоплю близько 15 хвилин.
  5. На сковороді з розігрітою олією обсмажити порізану цибулю до золотистого кольору (3-4 хвилини на невеликому вогні). Додати терту моркву та смажити ще пару хвилин до її м’якості. Потім додати в сковороду нарізані сушені гриби, перемішати та обсмажити до готовності близько 5-7 хвилин на середньому вогні. 
  6. Перелити зміст сковороди в каструлю з киплячим бульйоном та картоплею. Додати лаврові листи, посолити та поперчити за смаком, варити суп при слабкому кипінні ще 5 хвилин. Зелень промити, обсушити та нашинкувати.
  7. Зняти каструлю з вогню, додати нарізану зелень, накрити кришкою та залишити принаймні на 15 хвилин. При подачі можна покласти в кожну порцію грибного супу по 1 ст. ложці сметани. Смачного!

Цей суп ідеально підходить для вечері в холодну пору року, він дуже ситний та гарячий, що робить його особливо приємним у холодну пору року. Сушені білі гриби мають високу концентрацію поживних речовин та додають багато смаку цієї страві. Крім того, гриби збагачують суп необхідними вітамінами та мінералами, такими як вітамін Д, калій та залізо. Додавання свіжої зелені до супу збільшує кількість вітамінів та мінералів, що має позитивний вплив на здоров'я. Спробуйте приготувати цей суп з сушених білих грибів та насолоджуйтеся його неперевершеним смаком!