Суп з креветками та кокосовим молоком

Суп з креветками та кокосовим молоком
4.7
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 20 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 мл кокосового молока
  • 250 мл рибного бульону
  • 10 штук королівських креветок
  • 1 лайм (близько 100 г)
  • 3 ст. л. рибного соусу
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • кілька гілок кінзи
  • невеликий пучок зеленої цибулі
  • половина стручка червоного гострого перцю (можна замінити 1/4 ч. л. меленого червоного перцю)
  • 2 см кореня імбиру (близько 2 ч. л. натертого кореня)
  • сіль, чорний мелений перець - за смаком

Рецепт приготування:

  1. Варено-морожені креветки заздалегідь повністю розморозити. Потім очистити їх (як і свіжі креветки) від голови, панциру та хвостового плавця (за бажанням можна залишити).
  2. Корінь імбиру очистити від шкірки і натерти на крупній тертці. Митий червоний гострий перець нарізати дуже дрібно соломкою. Промиту зелену цибулю обсушити і нарізати ножем на дрібні шматочки.
  3. Лайм залити гарячою водою і залишити на 10-15 хвилин. Потім розрізати його навпіл - половину нарізати тонкими півколами, а з другої половини вичавити сік та процідити його через сито.
  4. На сковороді розігріти ложку оливкової олії та викласти на неї креветки. Обсмажити їх на середньому вогні з обох сторін до легкого золотистого кольору (не більше 1-2 хвилин з кожного боку).
  5. Кокосове молоко добре збити, перелити з банки в каструлю, додати рибний бульон і перемішати. Поставити каструлю на середній вогонь та, помішуючи, довести суміш до кипіння.
  6. Додати натертий імбир, червоний перець, зелену цибулю та креветки. Долити рибний соус, сік половини лайма, підсолити суп за смаком і варити 5 хвилин на слабкому вогні.
  7. Гарячий суп з кокосовим молоком та креветками розлити по тарілках та подавати до столу гарячим. Смачного!