Суп з креветками та кокосовим молоком
Кухня
Інгредієнти:
- 400 мл кокосового молока
- 250 мл рибного бульону
- 10 штук королівських креветок
- 1 лайм (близько 100 г)
- 3 ст. л. рибного соусу
- 1 ст. л. оливкової олії
- кілька гілок кінзи
- невеликий пучок зеленої цибулі
- половина стручка червоного гострого перцю (можна замінити 1/4 ч. л. меленого червоного перцю)
- 2 см кореня імбиру (близько 2 ч. л. натертого кореня)
- сіль, чорний мелений перець - за смаком
Рецепт приготування:
- Варено-морожені креветки заздалегідь повністю розморозити. Потім очистити їх (як і свіжі креветки) від голови, панциру та хвостового плавця (за бажанням можна залишити).
- Корінь імбиру очистити від шкірки і натерти на крупній тертці. Митий червоний гострий перець нарізати дуже дрібно соломкою. Промиту зелену цибулю обсушити і нарізати ножем на дрібні шматочки.
- Лайм залити гарячою водою і залишити на 10-15 хвилин. Потім розрізати його навпіл - половину нарізати тонкими півколами, а з другої половини вичавити сік та процідити його через сито.
- На сковороді розігріти ложку оливкової олії та викласти на неї креветки. Обсмажити їх на середньому вогні з обох сторін до легкого золотистого кольору (не більше 1-2 хвилин з кожного боку).
- Кокосове молоко добре збити, перелити з банки в каструлю, додати рибний бульон і перемішати. Поставити каструлю на середній вогонь та, помішуючи, довести суміш до кипіння.
- Додати натертий імбир, червоний перець, зелену цибулю та креветки. Долити рибний соус, сік половини лайма, підсолити суп за смаком і варити 5 хвилин на слабкому вогні.
- Гарячий суп з кокосовим молоком та креветками розлити по тарілках та подавати до столу гарячим. Смачного!