Рисовий суп з куркою
Кухня
Інгредієнти:
- 2-2,5 л чистої води
- 3 курячі стегенця
- 4 картоплини
- 2 цибулини
- 1 морква
- 100 г рису
- невеликий пучок зелені
- сіль, перець та спеції за смаком
Рецепт приготування:
- Промийте курячі стегенця, покладіть у каструлю і залийте великою кількістю холодної води. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
- Після закипання додайте до киплячого курячого бульйону кілька лаврових листків та одну очищену розрізану навпіл цибулину.
- Варіть курячий бульйон приблизно 1 годину на слабкому кипінні під кришкою (залиште невеликий зазор для виходу пари). Вийміть м'ясо на тарілку, процідіть бульйон через сито і поверніть на вогонь.
- Після повторного закипання висипте промитий рис і варіть його приблизно 10 хвилин. Тим часом очистіть і наріжте маленькими кубиками картоплю, другу цибулину та моркву (цибулю дрібно поріжте ножем, а моркву натріть на крупній тертці).
- Додайте картоплю разом з цибулею та морквою до киплячого супу через 10-15 хвилин після початку варіння рису. Варіть курячий суп з рисом ще 10-15 хвилин, періодично помішуючи.
- Відділіть куряче філе від шкіри та кісток, розберіть руками на великі шматки і додайте до супу. Варіть ще 3-5 хвилин, в кінці додайте сіль та перець за смаком.
- Промийте зелень, дрібно наріжте її ножем, додайте до готового курячого супу та одразу зніміть з вогню. Накрийте каструлю кришкою і залиште настоятися протягом півгодини.
- Розлийте гарячий рисовий суп по тарілках і подавайте до столу. Смачного!
Супи є незмінною складовою частиною багатьох кухонь по всьому світу. Вони є смачними, ситними та дуже різноманітними. Кожен регіон має свої унікальні рецепти, які передаються з покоління в покоління. Курячий суп з рисом є одним із найпопулярніших супів у багатьох країнах. Він здатен зігріти і заспокоїти в холодну пору року, а також надати організму необхідні поживні речовини. Спробуйте його самі і насолоджуйтесь смаком традиційного курячого супу з рисом!