Рисовий суп з куркою

Рисовий суп з куркою
5.0
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2-2,5 л чистої води
  • 3 курячі стегенця
  • 4 картоплини
  • 2 цибулини
  • 1 морква
  • 100 г рису
  • невеликий пучок зелені
  • сіль, перець та спеції за смаком

Рецепт приготування:

  1. Промийте курячі стегенця, покладіть у каструлю і залийте великою кількістю холодної води. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
  2. Після закипання додайте до киплячого курячого бульйону кілька лаврових листків та одну очищену розрізану навпіл цибулину.
  3. Варіть курячий бульйон приблизно 1 годину на слабкому кипінні під кришкою (залиште невеликий зазор для виходу пари). Вийміть м'ясо на тарілку, процідіть бульйон через сито і поверніть на вогонь.
  4. Після повторного закипання висипте промитий рис і варіть його приблизно 10 хвилин. Тим часом очистіть і наріжте маленькими кубиками картоплю, другу цибулину та моркву (цибулю дрібно поріжте ножем, а моркву натріть на крупній тертці).
  5. Додайте картоплю разом з цибулею та морквою до киплячого супу через 10-15 хвилин після початку варіння рису. Варіть курячий суп з рисом ще 10-15 хвилин, періодично помішуючи.
  6. Відділіть куряче філе від шкіри та кісток, розберіть руками на великі шматки і додайте до супу. Варіть ще 3-5 хвилин, в кінці додайте сіль та перець за смаком.
  7. Промийте зелень, дрібно наріжте її ножем, додайте до готового курячого супу та одразу зніміть з вогню. Накрийте каструлю кришкою і залиште настоятися протягом півгодини.
  8. Розлийте гарячий рисовий суп по тарілках і подавайте до столу. Смачного!

Супи є незмінною складовою частиною багатьох кухонь по всьому світу. Вони є смачними, ситними та дуже різноманітними. Кожен регіон має свої унікальні рецепти, які передаються з покоління в покоління. Курячий суп з рисом є одним із найпопулярніших супів у багатьох країнах. Він здатен зігріти і заспокоїти в холодну пору року, а також надати організму необхідні поживні речовини. Спробуйте його самі і насолоджуйтесь смаком традиційного курячого супу з рисом!