Суп з куркою та грибами

Суп з куркою та грибами
3.6
(10)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 курячий окорок (чверть)
  • 300 г печеріць, білих грибів або опеньків
  • 2 картоплини
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 50 г вермішелі
  • декілька гілочок петрушки та кропу
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Курину чверть покласти в каструлю, залити холодною водою і поставити на вогонь. Після закипання трохи підсолити бульйон, додати туди кілька горошин чорного перцю та лавровий лист.
  2. Варити курку при слабкому кипінні протягом приблизно 40-50 хвилин. При цьому періодично знімати піну з поверхні киплячого бульйону.
  3. Картоплю очистити та порізати невеликими кубиками. Моркву очистити та натерти на крупній тертці, цибулю очистити та дрібно порізати. Гриби вимити та порізати невеликими шматочками.
  4. Вийняти з киплячого бульйону курку, видалити шкірку та кістки. Порізати м'ясо невеликими шматочками та відкласти в сторону.
  5. В киплячий куриний бульйон опустити картоплю з половиною цибулі та моркви, варити приблизно 15 хвилин при слабкому кипінні.
  6. На сковороді розігріти пару ложок рослинної олії, викласти туди гриби та обсмажувати їх до готовності на невеликому вогні (15-20 хвилин). 
  7. Додати до грибів цибулю з морквою що залишились, та готувати ще 3-4 хвилини, помішуючи. Додати гриби з овочевою засмажкою в суп разом з куркою через 15 хвилин після початку варіння картоплі.
  8. Варити суп з куркою та грибами ще 5-10 хвилин при слабкому кипінні, підсолити та поперчити його за смаком. За 6-7 хвилин до закінчення варіння супу додати до нього вермішель.
  9. Посипати готовий суп дрібно нарізаною зеленню, зняти з вогню та накрити кришкою. Через 15-20 хвилин зняти кришку, розлити суп на тарілки та подати до столу. Смачного!

Цей рецепт супу з куркою та грибами - ідеальний варіант для холодних осінніх та зимових днів, коли хочеться ситної та теплої їжі. Цей суп може бути також ідеальним варіантом для тих, хто хоче спробувати щось нове, але не має багато часу на приготування. Завдяки простим інгредієнтам та простому процесу приготування, цей суп стане улюбленим блюдом для всієї родини. Насолоджуйтесь!