Гороховий суп з копченою куркою

Гороховий суп з копченою куркою
4.2
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 картоплини
  • 250 г копченої курки
  • 100-120 г колотого гороху
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • невеликий пучок зелені
  • сіль, перець за смаком
  • 2-3 ст. л. рослинної олії

Рецепт приготування:

  1. Промийте горох, залийте холодною водою та залиште на 8-12 годин при кімнатній температурі. Після цього злийте воду та перекладіть горох у каструлю. Знову залийте холодною водою (близько 1,5 л) та поставте на вогонь.
  2. Після закипання зменшіть вогонь, зніміть піну та варіть суп протягом 30 хвилин. Тим часом очистіть всі овочі від шкірки. Картоплю наріжте кубиками, цибулю - дрібними шматочками, а моркву натріть на тертці.
  3. Копчену курку наріжте на невеликі шматочки та розділіть на волокна. На сковороді розігрійте рослинну олію та просмажте цибулю на невеликому вогні протягом 2-3 хвилин. Додайте моркву та готуйте овочі ще кілька хвилин до м'якості.
  4. Після 30 хвилин варіння горохового супу додайте картоплю та варіть ще 10 хвилин. Далі всипте нарізану копчену курку, варіть ще 5 хвилин. Додайте засмажку зі сковороди, ретельно перемішайте та перелийте все назад у каструлю. Посоліть та поперчіть суп за смаком та варіть ще 5-7 хвилин до повної готовності. 
  5. У самому кінці додайте нарізану зелень та зніміть каструлю з вогню. Дайте супу настоятися під кришкою ще 10-15 хвилин. Розлийте суп по тарілкам та насолоджуйтесь!

Цей гороховий суп з копченою куркою є чудовою ідеєю для тих, хто любить страви з багатим смаком та ароматом. Можна додати до нього інші улюблені овочі або приправи, щоб змінити його смак за вашим бажанням.

Також це ідеальна страва для холодної пори року, коли хочеться ситної та гарячої їжі. Спробуйте приготувати цей смачний гороховий суп з копченою куркою та насолоджуйтесь його неперевершеним смаком! Смачного!