Суп із сайри (консервованої)

Суп із сайри (консервованої)
4.7
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 л чистої води
  • 1 банка консервованої сайри
  • 2 картоплини
  • 2 моркви
  • 1 великий помідор
  • 100-120 г рису
  • 1 корінь петрушки
  • великий пучок кропу та петрушки
  • декілька пір'я зеленої цибулі
  • 2 лаврових листа
  • 3 ст.л. рослинної олії
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. У каструлі довести до кипіння та підсолити воду, додати промитий рис та нарізану на маленькі кубики картоплю. Після закипання зменшити вогонь та варити картоплю з рисом близько 15 хвилин на слабкому кипінні.
  2. Моркву очистити та натерти на великій тертці. На сковороді розігріти 2 ст.л. рослинної олії та посмажити на ній моркву до м'якості та золотистого кольору на маленькому вогні. Додати на сковороду нарізану зелену цибулю та продовжувати обсмажувати ще пару хвилин на слабкому вогні.
  3. Тим часом зробити на помідорі надріз, облити помідор киплячою водою та зняти шкіру. Нарізати м'якоть на невеликі шматочки. Корінь петрушки очистити та натерти на тертці.
  4. Перекласти моркв'яну засмажку в киплячий суп, продовжувати варити його на слабкому кипінні. На сковороду вилити олію, що залишилася, розігріти її на вогні. Посмажити на ній помідори на середньому вогні. Додати тертий корінь петрушки та готувати 1-2 хвилини на маленькому вогні, помішуючи лопаткою. Перелити вміст сковороди в каструлю з супом, додати сіль та перець за смаком.
  5. Відкрити банку з консервованою сайрою, трохи розім'яти її виделкою та додати в суп. Варити його ще 5 хвилин на слабкому вогні. Під кінець додати нарізаний кріп та петрушку, зняти з вогню та накрити кришкою.
  6. Через 15-20 хвилин можна подавати суп з консервованою сайрою на стіл. Смачного!

Цей рецепт є досить простим та зручним у приготуванні. Консервована сайра додає супу особливий аромат та смак, а також зберігає час на приготування. Крім того, даний суп є досить дієтичним, так як не містить багато жирів та калорій, що робить його ідеальним варіантом для тих, хто слідкує за своєю фігурою. Також, для тих, хто любить гостинність та приймає гостей, цей рецепт стане відмінним варіантом для страви на будь-який випадок. Спробуйте його самі та насолоджуйтеся неперевершеним смаком!