Гороховий суп з ковбасою
Кухня
Інгредієнти:
- 1,5 л чистої води
- 3 картоплини
- 100 г сухого гороху
- 1 цибулина
- 1 морква
- 70-80 г копченої ковбаси
- невеликий пучок зелені
- 2 лаврових листа
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Горох ретельно промити, залити холодною водою та залишити на ніч при кімнатній температурі. Раніше замоченого гороху не варити.
- Злити воду, знову залити горох чистою водою та поставити на вогонь.
- Варити гороховий суп протягом приблизно 30 хвилин після закипання, періодично знімаючи піну з поверхні.
- До того часу, як горох буде варитися, картоплю очистити та порізати невеликими кубиками, моркву також очистити та порізати дуже дрібними кубиками, очищену цибулину дрібно нарізати. Ковбасу порізати на шматочки приблизно такого ж розміру, як і морква.
- Через 30 хвилин після початку варіння гороху додати до киплячого та підсоленого бульйону нарізану картоплю, лаврови листи, варити ще 10 хвилин.
- Тим часом у сковороді розігріти 2-3 ст.л. рослинної олії, просмажити на неї цибулю на слабкому вогні до золотистого кольору. Додати моркву і смажити ще декілька хвилин до м'якості.
- Додати ковбасу до сковороди з овочами і смажити її разом приблизно 5 хвилин на середньому вогні.
- Додати вміст сковороди до каструлі з супом і варити його ще 10 хвилин до готовності.
- В готовий гороховий суп із ковбасою всипати порізану зелень і одразу зняти з вогню. Залишити суп настоюватися під кришкою протягом 15-20 хвилин.
- Зняти кришку, розлити суп по тарілкам і подавати до столу. Смачного!
Цей гороховий суп із ковбасою ідеально підходить для холодних днів, коли хочеться щось ситне і смачне. Він має насичений смак та аромат, що піднімає настрій і надає енергії на весь день. Також можна експериментувати з іншими інгредієнтами, наприклад, додавати до супу інші овочі або замінювати ковбасу на інші м'ясні продукти. Спробуйте цей простий рецепт і насолоджуйтесь чудовим смаком готової страви!