Грибний суп з перловкою
Кухня
Інгредієнти:
- 5 картоплин
- 300 г свіжих або заморожених грибів
- 100 г перлової крупи
- 1 цибулина
- невеликий пучок зелені
- кілька горошин чорного перцю
- 2 лаврових листа
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Промийте перлову крупу під струмом холодної води і залийте 300 мл киплячої води. Накрийте кришкою та залиште на кілька годин.
- Промийте гриби та поріжте їх на невеликі шматочки. Додайте у каструлю з киплячою підсоленою водою (3 л). Після повторного закипання зніміть піну, додайте лаврові листи, горошини перцю і варіть грибний бульйон протягом 15 хвилин на слабкому вогні.
- Витягніть гриби шумівкою з бульйону, переложіть на друшляк і залиште стекати від надлишкової рідини. В киплячий грибний бульйон додайте набряклу перловку, доведіть до кипіння та варіть її протягом 30 хвилин.
- Очистіть і поріжте цибулю дрібними кубиками, обсмажте на слабкому вогні протягом 5 хвилин до легкої золотистості. Додайте до сковороди дрібно нарізані гриби і обсмажуйте разом з луком ще 10 хвилин на малому вогні, періодично помішуючи.
- Насамкінець посоліть та поперчіть гриби за смаком. Очистіть і поріжте картоплю дрібними кубиками, додайте її до киплячого бульйону з грибами і доведіть до кипіння.
- Варіть грибний суп з перловкою протягом ще 15-20 хвилин на слабкому вогні. За 5 хвилин до закінчення варіння, додайте сіль і перець за смаком. Потім додайте дрібно нарізану зелень, після чого зніміть з вогню. Залиште грибний суп з перловкою настоятися під кришкою ще 10-15 хвилин.
- Розлийте настояний суп з перловкою по тарілкам і подавайте до столу.
До рецепту можна додати, що перлова крупа містить багато корисних речовин, таких як білки, вуглеводи, вітаміни групи В та мінерали. Вона добре насичує і допомагає підтримувати енергетичний баланс в організмі. Гриби ж, на відміну від м'яса, не містять холестерину і насичених жирів, але багаті вітаміном Д та білками. Також, додавши до грибного супу зелень, ви допоможете організму отримати більше вітамінів та мінералів.
Тому, цей грибний суп з перловкою - чудовий вибір для тих, хто бажає наситити свій організм корисними і смачними продуктами. Він легко готується і стане прекрасним обідом або вечерею для всієї родини. Насолоджуйтесь!