Крем-суп із білих грибів
Кухня
Інгредієнти:
- 250 г свіжих або печериці білих грибів
- 250 г свіжих печериць
- 8 скибочок багету (для прикраси)
- 1 цибулина
- 100 г білого сухого вина
- 100 мл вершків 30-35%
- декілька гілочок тим'яну
- 2 ст.л. вершкового масла
- 2 ст.л. кедрових горіхів (для прикраси)
- 20 г сушених білих грибів
- сіль, перець та спеції за смаком
Рецепт приготування:
- Білі сушені гриби залити 300 мл кип'ятка, накрити кришкою і залишити на півгодини-годину до повного набухання. Після чого злити зайву воду в окремий посуд.
- Свіжі гриби вимити, 3-4 печериці порізати тонкими скибочками. Тим'ян промити та зняти всі листочки, цибулю очистити та дрібно нарізати. Гриби порізати на кубики невеликого розміру.
- В глибокій каструлі з товстим дном розігріти пару ложок рослинної олії. Покласти туди гриби і обсмажити їх до готовності близько 10-15 хвилин на невеликому вогні, помішуючи.
- Додати цибулю, тим'ян, посолити, поперчити, додати воду, в якій настоювалися сушені гриби, вино та 600 мл киплячої води. Варити грибний суп близько 15 хвилин при слабкому кипінні.
- Тим часом обсмажити окремо шматочки печериць на 1 ст.л. рослинної олії. Обсмажити кедрові горіхи на сухій сковороді до появи приємного аромату. Багет нарізати невеликими шматочками 1 см товщиною і обсмажити на вершковому маслі до золотистої скоринки.
- До готового супу з білих грибів додати вершки, розмішати і збити все до кремової консистенції. Процідити суп через сито і розлити по тарілкам. Прикрасити кожну порцію крем-супу з білих грибів кедровими горіхами, тим'яном та крутонами з багета. Смачного!
Цей рецепт ніжного крем-супу з білих грибів - ідеальний варіант для будь-якої особливої вечері або обіду. Свіжі гриби та ароматні трави, доповнені вершками та кедровими горіхами, створюють насичений, але не перевантажуючий смак. Крім того, це дуже простий рецепт, який можна легко налаштувати на свій смак, додавши улюблені спеції або інші інгредієнти. Спробуйте приготувати цей ніжний крем-суп з білих грибів вдома і ви не пожалкуєте!