Квасолевий суп з м'ясом
Кухня
Інгредієнти:
- 1 банка консервованої квасолі (близько 450 г)
- 4 картоплини
- 300 г яловичини
- 2 помідори
- 1 цибулина
- 1 морква
- ½ болгарського перцю
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Яловичину промити і нарізати не дуже крупними шматочками, покласти в каструлю і залити холодною водою (1,5-2 л). Поставити на вогонь і довести до кипіння.
- Після закипання додати сіль, лавровий лист і декілька горошин перцю. Варити яловичий бульйон приблизно 30-40 хвилин на слабкому вогні.
- Тим часом очистити і нарізати картоплю маленькими кубиками. Цибулю очистити і нарізати маленькими кубиками, моркву очистити і натерти на великій тертці. Часник очистити і дрібно нарізати.
- Болгарський перець помити, розрізати навпіл та видалити насіння, нарізати перець соломкою. На помідорах зробити крестоподібний розріз ножем і опустити їх у киплячу воду на хвилину.
- Злити воду, перекласти помідори у холодну воду і залишити на кілька хвилин остудитися. Злити воду і очистити помідори від шкірки, нарізати м'якоть маленькими шматочками.
- На сковороді розігріти 50 мл рослинної олії, додати цибулю і смажити її на невеликому вогні, помішуючи, протягом 5 хвилин. Додати моркву і смажити ще кілька хвилин, доки овочі стануть м'якими. Потім додати часник і болгарський перець, перемішати і смажити ще 5 хвилин на середньому вогні.
- Коли бульйон буде готовий, вийняти з нього м'ясо лопаткою, дати йому трохи остудитися і нарізати на дрібні шматочки. Додати картоплю і нарізану яловичину до киплячого бульйону, варити приблизно 10 хвилин на слабкому вогні.
- Відкрити банку консервованої квасолі і злити рідину. Додати овочеву смажену суміш з квасолею до супу, додати сіль і перець за смаком. Варити квасолевий суп з м'ясом ще 5-7 хвилин до готовності, після чого зняти з огню.
- Прикрити каструлю кришкою і залишити на 10-15 хвилин настоятися. Розлити гарячий суп по тарілкам і подавати до столу. Смакота готова!
Цей ситний квасолевий суп з м'ясом - чудовий варіант для ситного обіду або вечері, особливо в холодну пору року. Він дуже простий у приготуванні і містить багато корисних інгредієнтів, таких як квасоля, картопля та овочі. Якщо у вас є бажання зробити цей суп ще більш ситним і насиченим, то ви можете додати до нього більш крупно нарізану яловичину або інші м'ясні інгредієнти за своїм смаком. Насолоджуйтеся цим чудовим блюдом!