Чорба
Кухня
Інгредієнти:
- 0,6-0,7 кг овочів (баклажани, кабачки, помідори, селера, болгарський перець)
- 0,5 кг курячих шлуночків
- 1 банка консервованої білої квасолі (400-500 г)
- 300 мл хлібного квасу (або червоного сухого вина)
- 2 цибулини
- 2 моркви
- невеликий пучок петрушки
- 2 лаврових листа
- сіль та перець за смаком
Рецепт приготування:
- В каструлю покласти курячі шлуночки, добре промиті, залити холодною водою і поставити на вогонь. Після закипання відкинути зміст каструлі на друшляк і дати повністю стекти воді.
- Залити шлуночки свіжою водою (близько 2 л), поставити на вогонь і довести до кипіння. Після закипання додати в бульйон очищену і порізану на велики шматочки моркву, розрізану навпіл та очищену цибулину, лаврови листи, злегка посолити.
- Варити бульйон для чорби протягом півгодини при слабкому кипінні. Тим часом очистити і порізати на дрібні шматочки другу цибулину, моркву очистити і натерти на великій тертці.
- На сковороді розігріти близько 50 мл рослинної олії і посмажити цибулю з морквою до м'якості та золотистого кольору. На помідорах зробити неглибокий надріз і покласти їх на хвилину в каструлю з киплячою водою.
- Витягнути помідори з кип'ятка і перекласти в холодну воду, дати повністю остудитись. Охолоджені помідори очистити від шкірки і порізати невеликими шматочками. Всі інші овочі помити, за потреби очистити від шкірки та/або насіння, порізати на невеликі шматочки.
- Витягнути з готового бульйону цибулю, моркву, додати туди овочеву засмажку і варити близько 5 хвилин. Потім додати в киплячий суп усі порізані овочі і варити близько 10-15 хвилин.
- Злити зайву рідину з квасолі, додати квасолю у суп, посолити, поперчити і проварити його ще декілька хвилин. В кінці варіння влити квас або вино, довести до кипіння, додати порізану зелень, розмішати і зняти з вогню.
- Чорба буде смачнішою, якщо дати їй близько 15 хвилин настоятись під кришкою перед подачею до столу. Подаємо гарячою. Смачного!
Ця чорба - чудовий спосіб урізноманітнити свій раціон та насолодитись ароматним супом з чудовими відвареними курячими желудочками та різноманітними овочами. Квас або червоне вино додають супу особливого смаку і аромату, а натерті морква та цибуля додають багато корисних речовин та вітамінів. Якщо ви любите експериментувати зі смаками, можна спробувати додати до чорби інші овочі, такі як картопля, цибуля, гарбуз або капуста. Також можна експериментувати зі спеціями, додавати до супу тим'ян, розмарин, куркуму або інші спеції за смаком.
Цей рецепт можна легко адаптувати до власних смакових уподобань та доступних інгредієнтів. Спробуйте приготувати цю чудову чорбу та насолоджуйтеся її ароматом та смаком разом зі своєю родиною та друзями!