Суп з кролика
Кухня
Інгредієнти:
- 2,5-3 л чистої води
- близько 0,5 кг кролика
- 3 картоплі
- 2 морквини
- 1 цибулі
- 100 гр сухого рису
- декілька гілочок кропу та петрушки
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Промити кролика, розібрати на кілька частин та покласти у каструлю. Залити холодною водою та поставити на вогонь. Після закипання знизити вогонь, зняти з поверхні води піну та варити бульйон для супу з кролика близько 1 години.
- Ближче до кінця варки бульйону очистити картоплю і порізати його на маленькі кубики однакового розміру, моркву очистити та натерти на крупній терці. Цибулю очистити і мілко порізати. Через зазначений час вийняти кролика з води та залишити охолоджуватися. Бульйон процідити через сито та повернути на вогонь. Рис промити під струмом холодної води.
- В киплячий бульйон додати картоплю, рис і моркву, після повторного закипання трохи посолити. М'ясо кролика відокремити від кісток і порізати невеликими шматочками, додати до супу разом з цибулею через 15 хвилин після початку варки з рисом та овочами, посолити та поперчити за смаком.
- Готувати суп з кролика ще 5 хвилин на помірному вогні. Зелень промити та нашинкувати, посипати нею готовий суп, вимкнути вогонь та накрити каструлю кришкою.
- Через 10-15 хвилин можна зняти кришку, розділити суп по тарілкам та подавати до столу.
Цей суп з кролика - не тільки смачний, а й корисний. Кролик містить менше жиру, ніж інші види м'яса, а також більше білка, зокрема, необхідного для зміцнення м'язів та підтримки імунної системи. У свою чергу, овочі додають до супу вітаміни та мінерали, що допомагають підтримувати здоров'я.