Гарбузовий суп з куркою
Кухня
Інгредієнти:
- 4 картоплини
- 2 курячіх окорочки
- 250 г гарбуза (очищеного)
- 1 цибулина (необов'язково)
- 1 морква
- 5 шматочків смаженого бекону, вершки та/або сир - на бажання (для прикраси)
- італійські трави - за смаком
- кмин - за смаком
- сіль, перець - за смаком
Рецепт приготування:
- Промийте курячі окорочки, покладіть у каструлю, додайте кілька горошин перцю, лавровий лист і залийте близько 1 л холодної води. Поставте каструлю на вогонь і доведіть бульйон до кипіння.
- Після закипання зніміть піну, зменшіть вогонь і варіть курку близько 40 хвилин на слабкому кипінні. Викладіть м'ясо на тарілку, а бульйон процідіть через сито.
- За той час, поки вариться курка, очистіть від шкірки та насіння гарбуз, наріжте його дрібними кубиками. Очистіть і наріжте такими ж шматочками картоплю. Змішайте в окремій мисці картоплю з гарбузом, італійськими травами, кмином.
- У каструлі доведіть до кипіння близько 0,5 л курячого бульйону і покладіть туди картоплю з гарбузом. Варіть їх до м'якості примірно півгодини.
- За цей час підсмажте шматочки бекону до золотистого кольору на сухій сковоріді. Очистіть і наріжте дрібними кубиками цибулину, підсмажте її в 2-3 ст.л. рослинної олії (або в залишку жиру від бекону) на слабкому вогні до золотистого кольору.
- Збийте картоплю з гарбузом та травами з допомогою блендера до однорідної консистенції. Відокремте м'ясо курки від кісток і наріжте невеликими шматочками. Розлийте гарбузовий суп по тарілкам і прикрасте куркою, беконом, смаженою цибулиною, вершками або за вашим смаком. Смачного!
Гарбуз - це багате джерело вітаміну А і антиоксидантів, які сприяють зміцненню імунітету. Він також додає приємний солодкуватий смак і насичений колір до супу. Відрегулюйте смак страви зі своїм смаком, експериментуйте з різними приправами та додавайте свої улюблені інгредієнти для особливого штриху. Спробуйте цей рецепт сьогодні і порадуйте свою родину смачним та поживним обідом.