Суп "Вішісуаз"
Кухня
Інгредієнти:
- 700 мл бульйону (курячого або овочевого)
- 4 цибулини порею (біла і світло-зелена частина)
- 2-3 великі (або 4 невеликі) картоплини
- 100 г вершків 20% (можна замінити сметаною)
- 4 ст.л. вершкового масла
- мелений мускатний горіх за смаком
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Цибулю-порей ретельно вимити і обсушити. Нарізати кільцями білу та світло-зелену частину цибулі; яскраву і темно-зелену можна залишити на приготування овочевого бульйону.
- Картоплю очистити від шкірки і порізати невеликими кубиками.
- В каструлі з товстим дном розтопити на невеликому вогні вершкове масло. Додати порізану цибулю-порей та готувати на середньому вогні, помішуючи лопаткою, до м'якості, це займе близько 5 хвилин.
- Влити половину бульйону, додати картоплю і перемішати. Після закипання долити залишок бульйону та довести до кипіння. Варити суп Вішісуаз на слабкому вогні 15-20 хвилин (до м'якості картоплі).
- Після закінчення варки збити суп блендером до пюреподібного стану, повернути в каструлю, додати всі спеції і сіль за смаком, перемішати і довести до кипіння. Зняти каструлю з вогню, влити вершки (або сметану), перемішати, накрити кришкою і залишити до повного охолодження.
- Подавати картопляно-цибулевий суп Вішісуаз до столу повністю охолодженим. Смачного!
Цікаві факти:
- При бажанні суп Вішісуаз можна приготувати для пісного меню: вершки/сметану можна замінити рослинними вершками, а вершкове масло замінити рослинним маслом.
- Суп Вішісуаз отримав свою назву в честь французького кулінара Вішісуаза, відомого своєю тонкою кулінарною майстерністю.