Суп із сирними галушками

Суп із сирними галушками
4.9
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2,5 л води
  • 4-5 картоплин
  • 1 болгарський перець
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 100 г твердого сиру
  • 100 г борошна
  • 1 яйце
  • невеликий пучок зелені
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Вершкове масло залиште на 15-20 хвилин, щоб воно стало м'яким. Потім змішайте його з дрібно натертим сиром, борошном, яйцем, щіпкою солі та сушеними травами.
  2. Добре вимішайте отримане "тісто" для сирних галушок, оберніть плівкою і відправте в холодильник на півгодини.
  3. Моркву очистіть і натріть на великій тертці, цибулю поріжте дрібними кубиками, картоплю очистіть від шкірки та наріжте невеликими кубиками.
  4. Цибулю обсмажте в 2 ст.л. рослинної олії на невеликому вогні, періодично помішуючи, до золотистого кольору.
  5. Моркву додайте до цибулі і обсмажуйте разом ще кілька хвилин на середньому вогні, помішуючи.
  6. Болгарський перець очистіть від насіння, наріжте соломкою і відправте у сковорідку. Перемішайте і обсмажуйте ще 2-3 хвилини. Посоліть і поперчіть за смаком.
  7. Бульйон або воду доведіть до кипіння, додайте картоплю і варіть 3-5 хвилин. Потім додайте овочеву підсмажену суміш і готуйте суп при слабкому кипінні ще 10 хвилин.
  8. Тим часом із сирного тіста виготовте кульки, розміром з горіх волоський (не більше, бо галушки сильно збільшуються при варінні).
  9. Додайте по одному всі сирні галушки до супу і варіть його ще 10-12 хвилин, іноді помішуючи.
  10. В кінці посоліть і поперчіть суп з сирними галушками за смаком, покладіть подрібнену зелень і зніміть з вогню. Залиште суп настоятися під кришкою близько 15 хвилин і подавайте до столу гарячим. Смачного!

Цей суп - ідеальний спосіб вгамувати перший голод. Він поєднує в собі ніжний смак сирних галушок з багатим ароматом овочів. А ще він додасть вам тепло та затишок в холодну пору року. Зберігайте цей рецепт, і він завжди стане вам в нагоді!