Суп із сирними галушками
Кухня
Інгредієнти:
- 2,5 л води
- 4-5 картоплин
- 1 болгарський перець
- 1 морква
- 1 цибулина
- 100 г твердого сиру
- 100 г борошна
- 1 яйце
- невеликий пучок зелені
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Вершкове масло залиште на 15-20 хвилин, щоб воно стало м'яким. Потім змішайте його з дрібно натертим сиром, борошном, яйцем, щіпкою солі та сушеними травами.
- Добре вимішайте отримане "тісто" для сирних галушок, оберніть плівкою і відправте в холодильник на півгодини.
- Моркву очистіть і натріть на великій тертці, цибулю поріжте дрібними кубиками, картоплю очистіть від шкірки та наріжте невеликими кубиками.
- Цибулю обсмажте в 2 ст.л. рослинної олії на невеликому вогні, періодично помішуючи, до золотистого кольору.
- Моркву додайте до цибулі і обсмажуйте разом ще кілька хвилин на середньому вогні, помішуючи.
- Болгарський перець очистіть від насіння, наріжте соломкою і відправте у сковорідку. Перемішайте і обсмажуйте ще 2-3 хвилини. Посоліть і поперчіть за смаком.
- Бульйон або воду доведіть до кипіння, додайте картоплю і варіть 3-5 хвилин. Потім додайте овочеву підсмажену суміш і готуйте суп при слабкому кипінні ще 10 хвилин.
- Тим часом із сирного тіста виготовте кульки, розміром з горіх волоський (не більше, бо галушки сильно збільшуються при варінні).
- Додайте по одному всі сирні галушки до супу і варіть його ще 10-12 хвилин, іноді помішуючи.
- В кінці посоліть і поперчіть суп з сирними галушками за смаком, покладіть подрібнену зелень і зніміть з вогню. Залиште суп настоятися під кришкою близько 15 хвилин і подавайте до столу гарячим. Смачного!
Цей суп - ідеальний спосіб вгамувати перший голод. Він поєднує в собі ніжний смак сирних галушок з багатим ароматом овочів. А ще він додасть вам тепло та затишок в холодну пору року. Зберігайте цей рецепт, і він завжди стане вам в нагоді!