Юшка з річкової риби в домашніх умовах
Кухня
Інгредієнти:
- 1,5 кг річкової риби (на ваш вибір)
- 1 пучок свіжого кропу
- 4 картоплі
- спеції за смаком
- 2 л води
- 1 лист лавровий
- 1 цибуля
- 2 зубчики часнику
- 2 шт. горошку перцю
- 2 моркви
Рецепт приготування:
- Очистіть річкову рибу від шкіри, видаліть зябра, внутрішності та очі. Голову та плавці можна залишити. Добре промийте тушки у воді і наріжте на порційні шматочки.
- Покладіть рибу у каструлю, залийте водою та додайте нарізану напівкільцями моркву. Варіть зміст, періодично знімаючи піну.
- Процідіть готовий рибний бульйон через сито і поверніть його на середній вогонь. Додайте до каструлі шматочки риби, відокремлені від кісток.
- Приблизно через 10 хвилин додайте нарізану на середні кубики картоплю, підсмажену порізану цибулю та моркву. Приправте сіллю та перцем і готуйте до готовності.
- Зубчики часнику очистіть і дрібно наріжте або подрібніть за допомогою преса. Додайте лавровий лист, горошок перцю та нарізаний кріп.
- Кип'ятіть бульйон з доданими спеціями ще 5 хвилин. Дайте страві підстояти під закритою кришкою декілька хвилин і подавайте порціями.
Під час приготування юшки можна додати до неї кілька ложок спирту або чарку горілки. Це зробить рибний бульйон більш прозорим. Смачного!