Юшка з річкової риби в домашніх умовах

Юшка з річкової риби в домашніх умовах
4.0
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,5 кг річкової риби (на ваш вибір)
  • 1 пучок свіжого кропу
  • 4 картоплі
  • спеції за смаком
  • 2 л води
  • 1 лист лавровий
  • 1 цибуля
  • 2 зубчики часнику
  • 2 шт. горошку перцю
  • 2 моркви

Рецепт приготування:

  1. Очистіть річкову рибу від шкіри, видаліть зябра, внутрішності та очі. Голову та плавці можна залишити. Добре промийте тушки у воді і наріжте на порційні шматочки.
  2. Покладіть рибу у каструлю, залийте водою та додайте нарізану напівкільцями моркву. Варіть зміст, періодично знімаючи піну.
  3. Процідіть готовий рибний бульйон через сито і поверніть його на середній вогонь. Додайте до каструлі шматочки риби, відокремлені від кісток.
  4. Приблизно через 10 хвилин додайте нарізану на середні кубики картоплю, підсмажену порізану цибулю та моркву. Приправте сіллю та перцем і готуйте до готовності.
  5. Зубчики часнику очистіть і дрібно наріжте або подрібніть за допомогою преса. Додайте лавровий лист, горошок перцю та нарізаний кріп.
  6. Кип'ятіть бульйон з доданими спеціями ще 5 хвилин. Дайте страві підстояти під закритою кришкою декілька хвилин і подавайте порціями.

Під час приготування юшки можна додати до неї кілька ложок спирту або чарку горілки. Це зробить рибний бульйон більш прозорим. Смачного!