Кабачковий крем-суп

Кабачковий крем-суп
3.7
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 кабачки
  • 1 л овочевого або курячого бульйону
  • 2-3 картоплини
  • 250 мл вершків 25-35%
  • 1 велика цибулина
  • 1-2 зубчики часнику
  • 1 ст.л. борошна
  • оливкова олія - за бажанням
  • мелена паприка - за смаком
  • сіль, перець - за смаком

Рецепт приготування:

  1. У каструлі з товстим антипригарним дном розігріти декілька ложок рослинної олії. Очистити та дрібно нарізати цибулю та часник.
  2. Покласти цибулю та часник у розігріту олію та обсмажити на невеликому вогні протягом 2-3 хвилин. Тим часом очистити картоплю, нарізати її кубиками середнього розміру, додати до каструлі і смажити ще 5 хвилин на середньому вогні.
  3. Кабачки помити (якщо вони старі, то очистити від шкірки та насіння), нарізати кубиками приблизно такого ж розміру, як і картопля. Додати їх до каструлі і смажити ще 5-6 хвилин, часто помішуючи лопаткою.
  4. Додати до каструлі гарячий бульйон, довести до кипіння та варити протягом півгодини на слабкому кипінні. Зняти каструлю з вогню, дати трохи остудитися та подрібнити вміст каструлі за допомогою блендеру до однорідної пюреобразної консистенції.
  5. За бажанням після цього можна протерти суп через сито для більшої гладкості. Перелити кабачковий крем-суп в каструлю, додати сіль, перець за смаком, влити трохи теплих вершків та прогріти до гарячої температури, але не доводити до кипіння.
  6. При подачі прикрасити кожну порцію супу меленою паприкою, обсмаженим беконом, горішками, оливковою олією, сухариками або свіжою зеленню. Все прикраси - на ваш смак! Смачного!

Цікавий факт:

Кабачки містять багато води та низьку кількість калорій, що робить їх ідеальними для тих, хто прагне підтримувати свою фігуру. А регулярне вживання кабачків в раціоні сприяє зниженню ризику серцевих захворювань та підтримує здоров'я шкіри. Так що насолоджуйтесь цією смачною та корисною стравою!