Кабачковий крем-суп
Кухня
Інгредієнти:
- 4 кабачки
- 1 л овочевого або курячого бульйону
- 2-3 картоплини
- 250 мл вершків 25-35%
- 1 велика цибулина
- 1-2 зубчики часнику
- 1 ст.л. борошна
- оливкова олія - за бажанням
- мелена паприка - за смаком
- сіль, перець - за смаком
Рецепт приготування:
- У каструлі з товстим антипригарним дном розігріти декілька ложок рослинної олії. Очистити та дрібно нарізати цибулю та часник.
- Покласти цибулю та часник у розігріту олію та обсмажити на невеликому вогні протягом 2-3 хвилин. Тим часом очистити картоплю, нарізати її кубиками середнього розміру, додати до каструлі і смажити ще 5 хвилин на середньому вогні.
- Кабачки помити (якщо вони старі, то очистити від шкірки та насіння), нарізати кубиками приблизно такого ж розміру, як і картопля. Додати їх до каструлі і смажити ще 5-6 хвилин, часто помішуючи лопаткою.
- Додати до каструлі гарячий бульйон, довести до кипіння та варити протягом півгодини на слабкому кипінні. Зняти каструлю з вогню, дати трохи остудитися та подрібнити вміст каструлі за допомогою блендеру до однорідної пюреобразної консистенції.
- За бажанням після цього можна протерти суп через сито для більшої гладкості. Перелити кабачковий крем-суп в каструлю, додати сіль, перець за смаком, влити трохи теплих вершків та прогріти до гарячої температури, але не доводити до кипіння.
- При подачі прикрасити кожну порцію супу меленою паприкою, обсмаженим беконом, горішками, оливковою олією, сухариками або свіжою зеленню. Все прикраси - на ваш смак! Смачного!
Цікавий факт:
Кабачки містять багато води та низьку кількість калорій, що робить їх ідеальними для тих, хто прагне підтримувати свою фігуру. А регулярне вживання кабачків в раціоні сприяє зниженню ризику серцевих захворювань та підтримує здоров'я шкіри. Так що насолоджуйтесь цією смачною та корисною стравою!