Пісний суп із квасолею

Пісний суп із квасолею
4.9
(6)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2,5 л чистої води
  • 3-4 картоплини
  • 200 г білої або червоної квасолі
  • 1-2 помідора
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • невеликий пучок петрушки
  • 1 ст.л. кунжуту
  • 1 ст.л. томатної пасти
  • 1 ст.л. меленої паприки
  • 1-2 ч.л. приправи "Орегано"
  • 0,5 ч.л. зерен гірчиці
  • 1 лавровий лист
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Квасолю перебрати та залити 1 л холодної води, залишити на ніч. На наступний день злити воду, додати 2,5 л свіжої води та поставити на сильний вогонь.
  2. Після закипання додати 1 ч.л. солі, лавровий лист, та варити квасолю до готовності протягом 45 хвилин. За цей час підготувати овочеву засмажку для пісного супу.
  3. Цибулю очистити, нарізати дрібними кубиками, моркву очистити та натерти на крупній тертці або дуже дрібно нарізати ножем. Помідори помити, зробити неглибокі надрізи та покласти плоди в киплячу воду разом з квасолею.
  4. Перекласти бланшировані помідори на тарілку та дати їм охолонути. Потім зняти шкірку з м'якоті та нарізати на дрібні шматочки. Картоплю очистити від шкірки, нарізати невеликими кубиками однакового розміру.
  5. На сковороду вилити 2-3 ст.л. рослинної олії, додати зерна гірчиці, кунжут та обсмажувати на середньому вогні, помішуючи лопаткою, приблизно 1 хвилину.
  6. В гірчично-кунжутне масло додати цибулю та моркву та смажити овочі, помішуючи, приблизно 2-3 хвилини. Потім додати на сковороду нарізані помідори й перемішати.
  7. Через хвилину додати до смаження паприку, томатну пасту та кілька ложок води, в якій вариться квасоля. Тушити смаження ще декілька хвилин. Посолити та поперчити за смаком.
  8. Додати картоплю в киплячий суп із квасолею та варити ще 10 хвилин. Потім додати овочеву засмажку, перемішати та проварити ще 2-3 хвилини.
  9. В готовий пісний квасолевий суп додати нарізану зелень, зняти з вогню та накрити кришкою. Залишити суп настоятися 15-20 хвилин. Подавати до столу гарячим. Смачного!

Цікавий факт:

Квасоля з картоплею - це відмінний пісний варіант супу, багатий на білок та вітаміни. А додавання гірчиці та кунжуту робить його смачною та оригінальною стравою для будь-якої вечері.