Пісний суп із квасолею

Кухня
Інгредієнти:
- 2,5 л чистої води
- 3-4 картоплини
- 200 г білої або червоної квасолі
- 1-2 помідора
- 1 цибулина
- 1 морква
- невеликий пучок петрушки
- 1 ст.л. кунжуту
- 1 ст.л. томатної пасти
- 1 ст.л. меленої паприки
- 1-2 ч.л. приправи "Орегано"
- 0,5 ч.л. зерен гірчиці
- 1 лавровий лист
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Квасолю перебрати та залити 1 л холодної води, залишити на ніч. На наступний день злити воду, додати 2,5 л свіжої води та поставити на сильний вогонь.
- Після закипання додати 1 ч.л. солі, лавровий лист, та варити квасолю до готовності протягом 45 хвилин. За цей час підготувати овочеву засмажку для пісного супу.
- Цибулю очистити, нарізати дрібними кубиками, моркву очистити та натерти на крупній тертці або дуже дрібно нарізати ножем. Помідори помити, зробити неглибокі надрізи та покласти плоди в киплячу воду разом з квасолею.
- Перекласти бланшировані помідори на тарілку та дати їм охолонути. Потім зняти шкірку з м'якоті та нарізати на дрібні шматочки. Картоплю очистити від шкірки, нарізати невеликими кубиками однакового розміру.
- На сковороду вилити 2-3 ст.л. рослинної олії, додати зерна гірчиці, кунжут та обсмажувати на середньому вогні, помішуючи лопаткою, приблизно 1 хвилину.
- В гірчично-кунжутне масло додати цибулю та моркву та смажити овочі, помішуючи, приблизно 2-3 хвилини. Потім додати на сковороду нарізані помідори й перемішати.
- Через хвилину додати до смаження паприку, томатну пасту та кілька ложок води, в якій вариться квасоля. Тушити смаження ще декілька хвилин. Посолити та поперчити за смаком.
- Додати картоплю в киплячий суп із квасолею та варити ще 10 хвилин. Потім додати овочеву засмажку, перемішати та проварити ще 2-3 хвилини.
- В готовий пісний квасолевий суп додати нарізану зелень, зняти з вогню та накрити кришкою. Залишити суп настоятися 15-20 хвилин. Подавати до столу гарячим. Смачного!
Цікавий факт:
Квасоля з картоплею - це відмінний пісний варіант супу, багатий на білок та вітаміни. А додавання гірчиці та кунжуту робить його смачною та оригінальною стравою для будь-якої вечері.