Суп із маринованими помідорами

Суп із маринованими помідорами
4.1
(10)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 л чистої води
  • 300-400 г курки
  • 3 картоплини
  • 4 маринованих помідора
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 100 мл маринаду від помідорів
  • 50 г рису
  • 1 яйце
  • 2 ст.л. вершкового масла та 2 ст.л. рослинного масла
  • невеликий пучок зелені
  • 2 лаврових листа
  • 1 зубчик часнику
  • ½ ч.л. цукру
  • сіль, чорний мелений перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Курку промити, залити холодною водою та поставити на вогонь. Після закипання додати лаврові листки, зменшити вогонь та варити бульйон приблизно 45 хвилин.
  2. Викласти зварене м'ясо на тарілку та відкласти його в сторону. До киплячого підсоленого бульйону всипати рис та варити його протягом 20 хвилин при слабкому кипінні.
  3. Тим часом очистити та нарізати картоплю, покласти її до каструлі через 10 хвилин після початку варіння рису. Цибулю та моркву очистити, цибулю нарізати кубиками, моркву натерти на крупній тертці. Мариновані помідори очистити від шкірки та нарізати невеликими шматочками.
  4. На сковороді змішати та розтопити вершкове та рослинне масло. На середньому вогні підсмажити цибулю до золотистого кольору. Додати до неї моркву, смажити ще кілька хвилин до її м'якості, помішуючи лопаткою.
  5. Додати до овочевої засмажки мариновані помідори та смажити овочі ще кілька хвилин. В кінці додати сіль, перець за смаком, всипати цукор, перемішати. Відокремити куряче м'ясо від кісток та розібрати на волокна.
  6. Додати до киплячого супу з картоплею та рисом курку з овочевою засмажкою. Варити приблизно 5 хвилин при слабкому кипінні. Часник очистити, якомога дрібно його нарізати, додати до супу, долити маринад та довести до кипіння.
  7. Після закипання додати зелень, поперчити та посолити суп за смаком, долити тонким струмочком збите виделкою яйце (помішуючи суп), зняти каструлю з вогню. Накрити кришкою та залишити як мінімум на 15 хвилин, щоб настоявся. Розлити гарячий курячий суп з маринованими помідорами по тарілках та подавати до столу. Смачного!

Цей суп є справжнім розкішним поєднанням смаків та текстур. Він зігріває в холодну погоду та веде вас у смакову подорож. Не соромтеся експериментувати зі спеціями та додавати свої улюблені інгредієнти, щоб зробитий цей суп ще більш унікальним. Можете спробувати додати цедру лимона або невелику кількість свіжого імбиру, щоб надати йому свіжості та пікантності.

Крім того, цей суп має багато корисних властивостей. Куряче м'ясо надає йому білка, а картопля з рисом забезпечують необхідні вуглеводи для енергії. Мариновані помідори багаті антиоксидантами та вітаміном С, які сприяють підтримці імунної системи. Зелень додає свіжості та вітамінів, а часник має протизапальні властивості.

Не забувайте, що приготування їжі - це творчий процес. Експериментуйте, відчуйте себе шеф-кухарем та насолоджуйтеся результатом. Смачного!