Пісний суп із печериць

Пісний суп із печериць
4.2
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 20 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 г печериць
  • 3 картоплини
  • 2 середні цибулини
  • 1 крупна морква
  • 50 г вермішелі
  • Невеликий пучок кропу та петрушки
  • Сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Почніть із підготовки усіх інгредієнтів для супу: очистіть картоплю, цибулю та моркву від шкірки, добре промийте печериці та обсушіть їх.
  2. Дрібно наріжте цибулю кубиками, натріть моркву на великій тертці, а печериці наріжте середніми шматочками.
  3. У глибокій сковорідці або каструлі розігрійте 2-3 ст.л. рослинної олії та додайте цибулю з морквою. Перемішуючи лопаткою, тушкуйте овочі на помірному вогні протягом близько 5 хвилин.
  4. Додайте печериці до сковорідки/кастрюлі та тушкуйте разом з овочами ще 2-3 хвилини. Далі долийте 1 л кип'ятку (або перелійте все зі сковорідки в каструлю з водою), підсоліть, додайте картоплю та варіть 10 хвилин на слабкому кипінні.
  5. Додайте вермішель до грибного супу після картоплі та варіть ще 5 хвилин. Промийте зелень та дрібно наріжте ножем, потім додайте її до супу. Знявши з вогню, закрийте каструлю кришкою та залиште щонайменше на 15 хвилин.
  6. Розлійте пісний суп із печерицями по тарілках та подавайте до столу гарячим. Смакуйте разом із родиною та друзями!

Цікавий факт: Печериці - це одні з найпопулярніших видів грибів у світі. Вони мають високий вміст білка, вітамінів та мінералів, роблячи їх корисним додатком до різних страв. У деяких країнах печериці навіть використовують як заміну м'яса у вегетаріанських стравах!