Пісний суп із печериць
Кухня
Інгредієнти:
- 300 г печериць
- 3 картоплини
- 2 середні цибулини
- 1 крупна морква
- 50 г вермішелі
- Невеликий пучок кропу та петрушки
- Сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Почніть із підготовки усіх інгредієнтів для супу: очистіть картоплю, цибулю та моркву від шкірки, добре промийте печериці та обсушіть їх.
- Дрібно наріжте цибулю кубиками, натріть моркву на великій тертці, а печериці наріжте середніми шматочками.
- У глибокій сковорідці або каструлі розігрійте 2-3 ст.л. рослинної олії та додайте цибулю з морквою. Перемішуючи лопаткою, тушкуйте овочі на помірному вогні протягом близько 5 хвилин.
- Додайте печериці до сковорідки/кастрюлі та тушкуйте разом з овочами ще 2-3 хвилини. Далі долийте 1 л кип'ятку (або перелійте все зі сковорідки в каструлю з водою), підсоліть, додайте картоплю та варіть 10 хвилин на слабкому кипінні.
- Додайте вермішель до грибного супу після картоплі та варіть ще 5 хвилин. Промийте зелень та дрібно наріжте ножем, потім додайте її до супу. Знявши з вогню, закрийте каструлю кришкою та залиште щонайменше на 15 хвилин.
- Розлійте пісний суп із печерицями по тарілках та подавайте до столу гарячим. Смакуйте разом із родиною та друзями!
Цікавий факт: Печериці - це одні з найпопулярніших видів грибів у світі. Вони мають високий вміст білка, вітамінів та мінералів, роблячи їх корисним додатком до різних страв. У деяких країнах печериці навіть використовують як заміну м'яса у вегетаріанських стравах!