Суп з кореня селери
Кухня
Інгредієнти:
- 1 невеликий корінь селери або половина великого (250 г)
- 1-2 шматки курячого філе
- 2 картоплини
- 150 г білокачанної капусти
- 1 середня морква
- 1 цибулина
- 1 болгарський перець
- 1 ст.л. лимонного соку
- 2 ч.л. сушеного базиліка
- 2 ч.л. сушеного орегано
- сіль і перець за смаком
Рецепт приготування:
- Спочатку приготуйте бульйон: залийте куряче філе 2 літрами холодної води та поставте на вогонь. Після закипання зменшіть вогонь, немного посоліть, додайте лавровий лист, кілька горошин перцю і готуйте при слабкому кипінні протягом близько півгодини. Після цього вийміть філе на тарілку і дайте остудитися, потім наріжте філе на середні шматочки або розберіть на волокна.
- Очистіть корінь селери від шкірки і натріть на крупній тертці. Змішайте його з лимонним соком і залиште на 5 хвилин.
- Моркву очистіть від шкірки та наріжте дрібненькими кубиками.
- Цибулю очистіть і також дрібно наріжте.
- Очищену картоплю наріжте кубиками.
- Болгарський перець вимийте, вийміть насіннєву коробку та вичистіть м'якоть від насіння. Наріжте солодкий перець соломкою.
- У каструлі доведіть до кипіння бульйон, додайте картоплю з болгарським перцем і морквою. Дайте покипіти 7-8 хвилин, додайте натертий корінь селери, цибулю і варену курку. Ще через кілька хвилин додайте сушені трави, поперчіть і за необхідності посоліть суп за смаком.
- Нашинкуйте капусту, додайте її в курячий суп із коренем селери, варіть ще 5 хвилин при слабкому кипінні. Зніміть каструлю з вогню, накрийте кришкою і дайте настоятися півгодини. Подавайте суп до столу гарячим. Смачного!
Цікавий факт:
Селера - відмінне джерело вітамінів та мінералів, включаючи вітамін К та калій. Цей суп не лише смачний, а й корисний для вашого здоров'я!