Суп з кореня селери

Суп з кореня селери
3.9
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 невеликий корінь селери або половина великого (250 г)
  • 1-2 шматки курячого філе
  • 2 картоплини
  • 150 г білокачанної капусти
  • 1 середня морква
  • 1 цибулина
  • 1 болгарський перець
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • 2 ч.л. сушеного базиліка
  • 2 ч.л. сушеного орегано
  • сіль і перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Спочатку приготуйте бульйон: залийте куряче філе 2 літрами холодної води та поставте на вогонь. Після закипання зменшіть вогонь, немного посоліть, додайте лавровий лист, кілька горошин перцю і готуйте при слабкому кипінні протягом близько півгодини. Після цього вийміть філе на тарілку і дайте остудитися, потім наріжте філе на середні шматочки або розберіть на волокна.
  2. Очистіть корінь селери від шкірки і натріть на крупній тертці. Змішайте його з лимонним соком і залиште на 5 хвилин.
  3. Моркву очистіть від шкірки та наріжте дрібненькими кубиками.
  4. Цибулю очистіть і також дрібно наріжте.
  5. Очищену картоплю наріжте кубиками.
  6. Болгарський перець вимийте, вийміть насіннєву коробку та вичистіть м'якоть від насіння. Наріжте солодкий перець соломкою.
  7. У каструлі доведіть до кипіння бульйон, додайте картоплю з болгарським перцем і морквою. Дайте покипіти 7-8 хвилин, додайте натертий корінь селери, цибулю і варену курку. Ще через кілька хвилин додайте сушені трави, поперчіть і за необхідності посоліть суп за смаком.
  8. Нашинкуйте капусту, додайте її в курячий суп із коренем селери, варіть ще 5 хвилин при слабкому кипінні. Зніміть каструлю з вогню, накрийте кришкою і дайте настоятися півгодини. Подавайте суп до столу гарячим. Смачного!

Цікавий факт:

Селера - відмінне джерело вітамінів та мінералів, включаючи вітамін К та калій. Цей суп не лише смачний, а й корисний для вашого здоров'я!