Овочевий суп на молоці

Овочевий суп на молоці
5.0
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 мл молока (або кокосового молока для пісної версії)
  • 2 картоплини
  • 1 банка консервованої кукурудзи (приблизно 300 г)
  • 1 цибулина
  • 1 стебло селери
  • 0,5 моркви
  • 100 г замороженого горошку
  • невеликий пучок кропу
  • 1 ст. л. борошна
  • 2 зубчики часнику
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Очистіть ріпчасту цибулину від лушпиння, промийте стебло селери, очистіть моркву та зубчики часнику. Дрібно наріжте всі овочі ножем та покладіть в одну миску.
  2. Картоплю очистіть від шкірки та наріжте на невеликі кубики.
  3. В каструлі з антипригарним дном розігрійте декілька ложок рослинної олії і викладіть нашатковані овочі. Тушкуйте їх на середньому вогні протягом 5 хвилин, помішуючи лопаткою.
  4. Висипте в каструлю з овочами борошно та швидко перемішайте. Помішуючи овочі, долийте у каструлю гаряче молоко. Як тільки овочевий суп на молоці закипить, додайте картоплю та зменшіть вогонь так, щоб молоко ледь кипіло. Варіть суп близько 10 хвилин.
  5. Посоліть суп за смаком (приблизно 1 ч. л. без гірки), додайте розморожений горошок, консервовану кукурудзу, після чого готуйте ще 2-3 хвилини на слабкому вогні. Промийте кріп, нашинкуйте його, додайте до готового супу та зніміть з вогню. Накрийте каструлю кришкою. Через 10-15 хвилин можна зняти кришку і подавати гарячий овочевий суп до столу. Смачного!

Раджу спробувати додати до супу трохи свіжого лимонного соку перед подачею. Це додасть нотки свіжості та підсилить смак всіх інгредієнтів. Також, для власного експерименту, можна спробувати додати трохи тертого імбиру для пікантної нотки в супі. Цей рецепт - справжнє джерело кулінарної творчості та насолоди.