Крем-суп із гарбуза

Крем-суп із гарбуза
4.3
(10)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Овочевий бульйон:

  • 2 стебла селери
  • 1-2 моркви
  • 1 цибулина
  • пучок кінзи або петрушки
  • 1 зубчик часнику
  • 1 лавровий лист
  • 6 горошин чорного перцю
  • 0,5 ч.л. солі

Гарбузовий крем-суп:

  • 0,5 кг гарбуза
  • 200 мл вершків 30-35%
  • 100 г твердого сиру
  • 1 цибулина
  • половина апельсину
  • половина лимону
  • 50 г вершкового масла
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 2 лаврових листи
  • пучок кінзи або петрушки
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Промийте та наріжте стебла селери на крупні шматки.
  2. Очистіть моркву від шкірки та поріжте на кілька великих частин.
  3. Очистіть зубчик часнику від плівки.
  4. Очистіть цибулину та поріжте навпіл.
  5. Покладіть всі підготовлені овочі для бульйону у каструлю, додайте лавровий лист та зелень, влийте близько 1,5 л теплої або гарячої води. Поставте каструлю на вогонь, доведіть воду до кипіння. Варіть овочевий бульйон приблизно 10 хвилин після закипання. Потім зніміть з вогню, процідіть через сито, накрийте кришкою і поставте в сторону.
  6. Очистіть цибулину для супу та поріжте на четвертинки.
  7. Гарбуз розділіть на великі шматки, зніміть шкірку та наріжте м'якоть на великі кубики.
  8. У глибокій каструлі з товстим дном або сковороді розігрійте вершкове та оливкове масло на слабкому вогні. Додайте цибулину та підсмажте її до м'якості на невеликому вогні, періодично помішуючи лопаткою (2-3 хвилини).
  9. Додайте гарбуз до сковороди та підсмажуйте його разом з цибулею ще хвилину, трохи збільшивши вогонь.
  10. Влийте гарячий овочевий бульйон, покладіть лавровий лист, поперчіть та посоліть за смаком. Варіть приблизно 20 хвилин на слабкому кипінні, прикривши кришкою.
  11. Натріть кірку половини апельсина та половини лимона на дрібній тертці, з м'якоті половинки лимона вижміть сік та процідіть його через сито.
  12. Натріть твердий сир.
  13. Дрібно наріжте декілька гілочок петрушки/кінзи.
  14. Обережно злийте залишки бульйону після тушіння в окремий посуд, а гарбуз із цибулею збийте до стану пюре за допомогою блендера. Поступово розчиняйте гарбузове пюре бульйоном до потрібної консистенції, постійно збиваючи крем-суп блендером.
  15. Перелийте готовий гарбузовий крем-суп у каструлю, додайте жирні вершки, сир, проваріть протягом півхвилини після закипання, безперервно помішуючи суп ложкою. Розлийте гарячий суп по тарілках, прикрасьте свіжою зеленню та подавайте до столу. Смачного!