Як приготувати м'ясну солянку?

Як приготувати м'ясну солянку?
4.1
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • яловичина або свинина на кісточці – 700 г
  • вода – 3 л
  • реберця копчені – 300 г
  • оливки – 10 шт.
  • шинка – 200 г
  • варена ковбаса – 200 г
  • огірки солоні – 3 шт.
  • лист лавровий
  • паста томатна – 20 г
  • олія соняшникова - для смаження
  • цибуля – 1 шт.
  • масло вершкове – 20 г

Рецепт приготування:

Якщо ви маєте бажання поїсти ситну і м'ясну страву, то саме час приготувати солянку. Ця дуже смачна та ситна страва готується дуже просто. Кількість м'ясних інгредієнтів у супі можна варіювати за власним смаком.

  1. Викладаємо яловичину з копченими ребрами в каструлю і заливаємо водою. Відварюємо до готовності м'яса, не забуваючи знімати  піну за допомогою шумівки. В самому кінці додаємо перець горошком і лист лавровий, проварюємо ще 5 хвилин.
  2. Проціджуємо бульйон через сито, викидаємо спеції, м'ясо охолоджуємо і відокремлюємо від кісток.
  3. Шинку і варену ковбасу нарізаємо середніми кубиками.
  4. Огірки солоні нарізаємо в формі невеликої соломки, викладаємо на розігріту сковороду. Додаємо 10 ложок бульйону, продовжуємо тушкувати протягом трьох хвилин без додавання соняшникової олії. Після чого можна перекласти суміш в киплячій бульйон.
  5. В розігріту сковороду додаємо масло вершкове. Очищену цибулю нарізаємо напівкільцями. Під час обсмаження цибулі необхідно постійно її помішувати. Додаємо пасту томатну і тушкуємо ще декілька хвилин.
  6. Обсмажену суміш перекладаємо в каструлю.
  7. Викладаємо в бульйон оливки і всі нарізані м'ясні інгредієнти. Усе це повинно прокипіти протягом 15 хвилин. Не забуваємо поперчити і підсолити все. Накриваємо кришкою і даємо настоятися 10 хвилин. Подавайте солянку до столу разом із свіжою петрушкою, лимоном і сметаною.

Для приготування солянки краще використовувати м'ясну продукцію натурального копчення. Оброблені рідким димом продукти можуть зіпсувати смак готової страви.