Суп гаспачо

Суп гаспачо
4.0
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Ланч
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • сіль – 1 щіпка
  • червоний винний оцет – 20 мл
  • болгарський перець – 1 шт.
  • оливкова олія – 10 мл
  • часник – 1 зубчик
  • огірок – 1 шт.
  • помідори – 5 шт.
  • хліб – 30 г
  • чорний перець – щіпка

Для сухариків:

  • білий хліб – 2 скибочки
  • рослинна олія – 10 мл

Рецепт приготування:

  1. Добре промийте помідори, зробіть на них надрізи хрест-навхрест і викладіть у каструлю з киплячою водою.
  2. Гарячі помідори вийміть з кип'ятку та покладіть у ємність з холодною водою.
  3. Зніміть шкірку з овочів та використовуйте лише м'якоть для приготування супу.
  4. Промийте болгарський перець, видаліть насіння та плодоніжку, наріжте перець невеликими шматочками.
  5. Очистіть огірок і подрібніть його.
  6. Розріжте помідори та перекладіть їх у чашу блендера разом з перцем та огірком.
  7. Очистіть часник та додайте до інших інгредієнтів.
  8. За допомогою блендеру подрібніть овочі.
  9. Замочіть хліб у воді на 5 хвилин, додайте його до овочевої маси.
  10. У пюре додайте олію, приправи, все перемішайте та на завершення влийте винний оцет.
  11. Накрийте суп харчовою плівкою та поставте в холодильник на кілька годин.
  12. Тим часом приготуйте сухарики: наріжте хліб невеликими кубиками та обсмажте на сковороді до утворення рум'яної скоринки.

Додаткова порада:

Лимонний сік може бути альтернативою винному оцту.

Цікаво:

Цей рецепт відмінно підходить для жаркого літнього дня. Овочевий суп-пюре – це не тільки смачно, але й корисно. Він багатий на вітаміни та мінерали, що підтримують здоров'я та додають енергії. Завдяки високому вмісту води та низькій калорійності, такий суп допоможе залишатися гідратованими і відчувати легкість протягом усього дня.

 

Дивіться також: