Суп-пюре з кабачків

Суп-пюре з кабачків
4.2
(6)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Ланч
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • морква велика - 1 шт.
  • цибуля - 1 шт.
  • картопля - 4 шт.
  • курячий бульйон - 500 мл
  • кабачок середній - 2 шт.
  • сіль - за смаком
  • вершки (10%) - 100 мл
  • мелений перець - за смаком

Рецепт приготування:

  1. Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо напівкільцями.
  2. Чистимо моркву та нарізаємо середнім кубиком.
  3. Свіжі кабачки промиваємо та нарізаємо середнім кубиком. Якщо використовуємо молоді плоди, то їх не чистимо.
  4. В каструлю наливаємо рослинну олію та опускаємо в неї нарізану цибулю з морквою.
  5. Обсмажуємо овочі, додаємо до них кабачок.
  6. Свіжу картоплю чистимо та нарізаємо середнім кубиком.
  7. Додаємо овочі до каструлі та тушимо складові три хвилини.
  8. Заливаємо до складових 500 мл бульйону, варимо овочі до готовності.
  9. Додаємо в суп спеції та сіль за смаком.
  10. Коли компоненти сваряться, за допомогою блендеру перетворюємо їх в пюре.
  11. Останнім етапом доливаємо в суп 100 мл вершків і залишаємо страву на плиті до закипання.

Смачний кабачковий суп-пюре розливають по тарілках і подають до столу з нарізаною зеленню. Для поціновувачів густих перших страв рекомендується подавати з сметаною або жирними вершками. Смачного!