Суп-пюре з кабачків
Кухня
Інгредієнти:
- морква велика - 1 шт.
- цибуля - 1 шт.
- картопля - 4 шт.
- курячий бульйон - 500 мл
- кабачок середній - 2 шт.
- сіль - за смаком
- вершки (10%) - 100 мл
- мелений перець - за смаком
Рецепт приготування:
- Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо напівкільцями.
- Чистимо моркву та нарізаємо середнім кубиком.
- Свіжі кабачки промиваємо та нарізаємо середнім кубиком. Якщо використовуємо молоді плоди, то їх не чистимо.
- В каструлю наливаємо рослинну олію та опускаємо в неї нарізану цибулю з морквою.
- Обсмажуємо овочі, додаємо до них кабачок.
- Свіжу картоплю чистимо та нарізаємо середнім кубиком.
- Додаємо овочі до каструлі та тушимо складові три хвилини.
- Заливаємо до складових 500 мл бульйону, варимо овочі до готовності.
- Додаємо в суп спеції та сіль за смаком.
- Коли компоненти сваряться, за допомогою блендеру перетворюємо їх в пюре.
- Останнім етапом доливаємо в суп 100 мл вершків і залишаємо страву на плиті до закипання.
Смачний кабачковий суп-пюре розливають по тарілках і подають до столу з нарізаною зеленню. Для поціновувачів густих перших страв рекомендується подавати з сметаною або жирними вершками. Смачного!