Пряний суп із нуту та цибулі-порею
Кухня
Інгредієнти:
- овочевий або курячий бульйон - 500 мл
- стебло цибулі-порею - 250 г
- картопля - 2 шт.
- часник - 2 зубчики
- вершкове масло - 50 г
- оливкова олія - за смаком
- нут - 200 г
- мелений чорний перець - за смаком
- пармезан, натертий - 1 жменя
- сіль - за смаком
Рецепт приготування:
- Велику каструлю наповніть бульйоном (овочевим або курячим) і доведіть до кипіння, потім додайте консервований або замочений заздалегідь нут.
- Очистіть картоплю, помийте її і наріжте на маленькі шматочки. Додайте картоплю до каструлі і варіть протягом 15 хвилин.
- У сковорідці розігрійте суміш двох масел, потім обсмажте в ній подрібнений часник та нашатковану частину цибулі-порею.
- Як тільки овочі обсмажаться до м'якості, перекладіть їх у суп, посоліть, приправте перцем, перемішайте та продовжуйте готування ще 5 хвилин.
- Коли ароматний суп з цибулею-пореєм буде готовий, розлийте його по глибоких тарілках і додайте в кожну порцію натертий пармезан.
Для приготування цього супу ідеально підійде консервований нут, але якщо його не вдалося знайти, можна використовувати звичайний сушений нут, який потрібно замочити в питній воді з вечора.
Важливо:
Суп з нутом і цибулею-пореєм не тільки смачний та поживний, але й дуже корисний. Нут багатий білками і волокнами, що допомагає покращити травлення та насичує на тривалий час. Цибуля-порей, у свою чергу, містить багато вітамінів та мінералів, які покращують імунітет та загальне самопочуття. Приготувавши цей суп, ви отримаєте не тільки насолоду від його смаку, але й масу користі для здоров'я.