Пряний суп із нуту та цибулі-порею

Пряний суп із нуту та цибулі-порею
4.1
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Ланч
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • овочевий або курячий бульйон - 500 мл
  • стебло цибулі-порею - 250 г
  • картопля - 2 шт.
  • часник - 2 зубчики
  • вершкове масло - 50 г
  • оливкова олія - за смаком
  • нут - 200 г
  • мелений чорний перець - за смаком
  • пармезан, натертий - 1 жменя
  • сіль - за смаком

Рецепт приготування:

  1. Велику каструлю наповніть бульйоном (овочевим або курячим) і доведіть до кипіння, потім додайте консервований або замочений заздалегідь нут.
  2. Очистіть картоплю, помийте її і наріжте на маленькі шматочки. Додайте картоплю до каструлі і варіть протягом 15 хвилин.
  3. У сковорідці розігрійте суміш двох масел, потім обсмажте в ній подрібнений часник та нашатковану частину цибулі-порею.
  4. Як тільки овочі обсмажаться до м'якості, перекладіть їх у суп, посоліть, приправте перцем, перемішайте та продовжуйте готування ще 5 хвилин.
  5. Коли ароматний суп з цибулею-пореєм буде готовий, розлийте його по глибоких тарілках і додайте в кожну порцію натертий пармезан.

Для приготування цього супу ідеально підійде консервований нут, але якщо його не вдалося знайти, можна використовувати звичайний сушений нут, який потрібно замочити в питній воді з вечора.

Важливо:

Суп з нутом і цибулею-пореєм не тільки смачний та поживний, але й дуже корисний. Нут багатий білками і волокнами, що допомагає покращити травлення та насичує на тривалий час. Цибуля-порей, у свою чергу, містить багато вітамінів та мінералів, які покращують імунітет та загальне самопочуття. Приготувавши цей суп, ви отримаєте не тільки насолоду від його смаку, але й масу користі для здоров'я.

 

Дивіться також: