Суп Том Ям: рецепт у домашніх умовах

Суп Том Ям: рецепт у домашніх умовах
3.7
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • помідори чері - 100 г
  • пір'я зеленої цибулі - 10 г
  • паста з креветок - 2 ст.л.
  • молоко з кокосу - 300 мл
  • кальмари - 200 г
  • лемонграс - 10 г
  • курячий бульйон - 200 мл
  • галанга - 10 г
  • масло вершкове - 30 г
  • сіль - за смаком
  • каффір-лайм - 2 листки
  • мелений перець - за смаком

Рецепт приготування:

  1. Тушку кальмара промийте та очистіть, потім наріжте на тонкі кільця або довгі смужки.
  2. У креветок видаліть кишкову вену і зніміть панцир.
  3. Зелену цибулю промийте, тонко наріжте її разом з лемонграсом.
  4. Помідори чері розріжте на дві частини.
  5. У сковороді розігрійте рослинне масло, додайте туди листя каффір-лайма, а також корінь галангу і нарізаний лемонграс.
  6. Пасеруйте овочі протягом семи хвилин.
  7. Покладіть в сковороду з антипригарним покриттям підготовлені морепродукти, смажте їх ще чотири хвилини.
  8. Додайте помідори чері і нарізану зелену цибулю, посоліть овочі з морепродуктами та готуйте їх протягом десяти хвилин.
  9. Тим часом підготуйте заливку, для цього змішайте кокосове молоко, дві столові ложки креветкової пасти та курячий бульйон.
  10. Отриману суміш відправте на плиту до закипання.
  11. У тарілку покладіть морепродукти з овочами, а потім залийте підготовленим бульйоном.
  12. Подавайте суп Том Ям до столу. Смачного!

Важливо:

Як основу для приготування цього супу можна використовувати спеціальну пасту для супу Том Ям, яка вже містить необхідні спеції, такі як лемонграста галанга.

Спробуйте цей суп і насолоджуйтеся неперевершеним смаком Тайланду прямо вдома!