Суп Том Ям: рецепт у домашніх умовах

Кухня
Інгредієнти:
- помідори чері - 100 г
- пір'я зеленої цибулі - 10 г
- паста з креветок - 2 ст.л.
- молоко з кокосу - 300 мл
- кальмари - 200 г
- лемонграс - 10 г
- курячий бульйон - 200 мл
- галанга - 10 г
- масло вершкове - 30 г
- сіль - за смаком
- каффір-лайм - 2 листки
- мелений перець - за смаком
Рецепт приготування:
- Тушку кальмара промийте та очистіть, потім наріжте на тонкі кільця або довгі смужки.
- У креветок видаліть кишкову вену і зніміть панцир.
- Зелену цибулю промийте, тонко наріжте її разом з лемонграсом.
- Помідори чері розріжте на дві частини.
- У сковороді розігрійте рослинне масло, додайте туди листя каффір-лайма, а також корінь галангу і нарізаний лемонграс.
- Пасеруйте овочі протягом семи хвилин.
- Покладіть в сковороду з антипригарним покриттям підготовлені морепродукти, смажте їх ще чотири хвилини.
- Додайте помідори чері і нарізану зелену цибулю, посоліть овочі з морепродуктами та готуйте їх протягом десяти хвилин.
- Тим часом підготуйте заливку, для цього змішайте кокосове молоко, дві столові ложки креветкової пасти та курячий бульйон.
- Отриману суміш відправте на плиту до закипання.
- У тарілку покладіть морепродукти з овочами, а потім залийте підготовленим бульйоном.
- Подавайте суп Том Ям до столу. Смачного!
Важливо:
Як основу для приготування цього супу можна використовувати спеціальну пасту для супу Том Ям, яка вже містить необхідні спеції, такі як лемонграста галанга.
Спробуйте цей суп і насолоджуйтеся неперевершеним смаком Тайланду прямо вдома!