Суп-пюре з креветками

Суп-пюре з креветками
4.9
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 картоплини
  • 300 г очищених креветок
  • 200 г кольорової капусти
  • 2 плавлені сирки по 100 г кожен
  • 1 болгарський перець
  • 1 морква
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Картоплю очистити та нарізати кубиками невеликого розміру. Кольорову капусту промити та розібрати на квітки (заморожену потрібно попередньо розморозити). Моркву очистити та нарізати кубиками.
  2. В каструлі довести до кипіння близько 1 л води, підсолити та покласти туди картоплю з морквою. Варити 10 хвилин, після чого додати кольорову капусту разом із дрібно нарізаним болгарським перцем (перець промити, видалити насіння і нарізати на півкільця).
  3. Варити овочі ще 10-15 хвилин на слабкому кипінні. Потім злити бульйон в окрему каструлю, залишивши трохи в овочах.
  4. Подрібнити всі овочі блендером до консистенції пюре.
  5. Додати до гарячого пюре натертий сир та швидко перемішати до його розчинення. Розбавити суп до бажаної консистенції гарячими вершками разом з раніше злитим овочевим бульйоном.
  6. За бажанням можна ще раз збити суп блендером чи міксером для пишності.
  7. Очищені варено-морожені креветки покласти в киплячу підсолену воду та варити до закипання (можна додати пучок кропу або просто трохи гілочок кропу, вони нададуть приємний аромат). Злити воду і додати варені креветки до супу (залишити трохи для прикраси), перемішати. Подавати овочевий суп-пюре до столу гарячим, прикрасивши кожну порцію креветками та свіжою зеленню. Смачного!

Що може бути кращим у холодну пору, ніж пригостити себе теплим, бадьорим супом? Цей овочевий крем-суп з креветками поєднує найкращі смаки із користю для організму. Картопля, капуста та морква надають супу ніжності та ситності, а плавлені сирки роблять його текстуру невероятно ніжною. А якщо додати до цього ароматні варено-морожені креветки, то отримаєте справжню гастрономічну насолоду. Не забудьте прикрасити кожну порцію цими морепродуктами - це не лише додасть апетитного вигляду, але й збагатить смак супу. Сміливо експериментуйте зі спеціями, додаючи власний штрих до цього чудового рецепту!