Суп-пюре з кабачків з куркою та грибами

Суп-пюре з кабачків з куркою та грибами
3.6
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,5-1,7 л чистої води
  • 600 г кабачків
  • 300 г курячого філе (1 шт)
  • 200 г свіжих печеріць
  • 200 мл молока
  • 1 цибулина
  • 1 яєчний жовток
  • 1 ст.л. борошна
  • 30 г вершкового масла
  • 1 ст.л. рослинного масла
  • 1 лавровий лист
  • 2 горошини духмяного і 2 горошини чорного перцю
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Куряче філе промити і обсушити, покласти в каструлю і залити холодною водою, поставити на сильний вогонь. Після закипання додати лавровий лист і горошини перцю, зменшити вогонь.
  2. Варити курку при слабкому кипінні близько 30-40 хвилин. Тим часом нарізати кабачки невеликими кубиками (при необхідности спочатку очистити від жорсткої шкірки та насіння).
  3. На сковороді розтопити вершкове масло, додати ложку рослинного масла і посмажити в маслі порізану невеликими шматочками цибулю до золотистого кольору на слабкому вогні (близько 3-4 хвилини).
  4. Додати до обсмаженої цибулі кабачки і готувати овочі, помішуючи, 5 хвилин на середньому вогні. В кінці смаження додати сіль та перець за смаком.
  5. Потім додати близько 200-250 мл киплячого куриного бульйону, перемішати і прикрити сковороду кришкою. Тушкувати овочі близько 10-15 хвилин при слабкому кипінні.
  6. Подрібнити тушковані кабачки з цибулею та бульйоном за допомогою блендера та протерти кабачкове пюре через сито. Витягнути курку з киплячого бульйону та нарізати невеликими шматочками. Бульйон процідити через сито.
  7. Гриби ретельно вимити та нарізати невеликими шматочками. Борошно дрібно обсмажити до кремового відтінку на сухій сковороді, як можна частіше помішуючи.
  8. На сковороді розігріти кілька ложок рослинного масла. В розігрітому маслі посмажити до готовності печериці (близько 10-15 хвилин на невеликому вогні).
  9. Додати курку та смажити разом з грибами ще 5 хвилин, помішуючи, на середньому вогні. Зняти сковороду з вогню та залишити під кришкою.
  10. Борошно насипати в невелику ємність і, бесперервно її помішуючи, влити близько 150-200 мл теплого бульйону. Жовток також покласти в невелику мисочку та додати до нього 100-150 мл бульйону, посолити та збити виделкою до однорідності.
  11. В каструлю злити кабачкове пюре (попередньо протерте через сито), курячий бульйон та поставити на вогонь. Після закипання супу додати сіль, перець за смаком, та, швидко помішуючи, влити тонким струмком борошняну суміш.
  12. Варити кабачковий суп-пюре близько 10 хвилин, додати гаряче молоко та варити ще 5 хвилин до готовності. Помішуючи суп, додати до нього жовткову суміш та довести до кипіння.
  13. Зняти каструлю з вогню, розлити кабачковий суп-пюре по тарілкам, додати курку з грибами та подати до столу. Смачного!

Цей суп-пюре має ніжну  кремову консистенцію, завдяки кабачкам та молоку. Курка з грибами додають супу пікантний смак та аромат. Це страва, яку можна готувати в будь-який час року, вона також додається до меню на святкові заходи. Також, для тих, хто прагне здорового харчування, цей суп-пюре є відмінним вибором, оскільки містить багато корисних вітамінів та мінералів. Спробуйте цей рецепт та насолоджуйтеся його неповторним смаком та ароматом!