Суп-пюре з кабачків з куркою та грибами
Кухня
Інгредієнти:
- 1,5-1,7 л чистої води
- 600 г кабачків
- 300 г курячого філе (1 шт)
- 200 г свіжих печеріць
- 200 мл молока
- 1 цибулина
- 1 яєчний жовток
- 1 ст.л. борошна
- 30 г вершкового масла
- 1 ст.л. рослинного масла
- 1 лавровий лист
- 2 горошини духмяного і 2 горошини чорного перцю
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Куряче філе промити і обсушити, покласти в каструлю і залити холодною водою, поставити на сильний вогонь. Після закипання додати лавровий лист і горошини перцю, зменшити вогонь.
- Варити курку при слабкому кипінні близько 30-40 хвилин. Тим часом нарізати кабачки невеликими кубиками (при необхідности спочатку очистити від жорсткої шкірки та насіння).
- На сковороді розтопити вершкове масло, додати ложку рослинного масла і посмажити в маслі порізану невеликими шматочками цибулю до золотистого кольору на слабкому вогні (близько 3-4 хвилини).
- Додати до обсмаженої цибулі кабачки і готувати овочі, помішуючи, 5 хвилин на середньому вогні. В кінці смаження додати сіль та перець за смаком.
- Потім додати близько 200-250 мл киплячого куриного бульйону, перемішати і прикрити сковороду кришкою. Тушкувати овочі близько 10-15 хвилин при слабкому кипінні.
- Подрібнити тушковані кабачки з цибулею та бульйоном за допомогою блендера та протерти кабачкове пюре через сито. Витягнути курку з киплячого бульйону та нарізати невеликими шматочками. Бульйон процідити через сито.
- Гриби ретельно вимити та нарізати невеликими шматочками. Борошно дрібно обсмажити до кремового відтінку на сухій сковороді, як можна частіше помішуючи.
- На сковороді розігріти кілька ложок рослинного масла. В розігрітому маслі посмажити до готовності печериці (близько 10-15 хвилин на невеликому вогні).
- Додати курку та смажити разом з грибами ще 5 хвилин, помішуючи, на середньому вогні. Зняти сковороду з вогню та залишити під кришкою.
- Борошно насипати в невелику ємність і, бесперервно її помішуючи, влити близько 150-200 мл теплого бульйону. Жовток також покласти в невелику мисочку та додати до нього 100-150 мл бульйону, посолити та збити виделкою до однорідності.
- В каструлю злити кабачкове пюре (попередньо протерте через сито), курячий бульйон та поставити на вогонь. Після закипання супу додати сіль, перець за смаком, та, швидко помішуючи, влити тонким струмком борошняну суміш.
- Варити кабачковий суп-пюре близько 10 хвилин, додати гаряче молоко та варити ще 5 хвилин до готовності. Помішуючи суп, додати до нього жовткову суміш та довести до кипіння.
- Зняти каструлю з вогню, розлити кабачковий суп-пюре по тарілкам, додати курку з грибами та подати до столу. Смачного!
Цей суп-пюре має ніжну кремову консистенцію, завдяки кабачкам та молоку. Курка з грибами додають супу пікантний смак та аромат. Це страва, яку можна готувати в будь-який час року, вона також додається до меню на святкові заходи. Також, для тих, хто прагне здорового харчування, цей суп-пюре є відмінним вибором, оскільки містить багато корисних вітамінів та мінералів. Спробуйте цей рецепт та насолоджуйтеся його неповторним смаком та ароматом!