Картопляний суп-пюре з сиром

Картопляний суп-пюре з сиром
4.0
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 л курячого бульйону (можна замінити м'ясним або овочевим)
  • 6 картоплин
  • 2 цибулини
  • 200-250 мл вершків 15-20%
  • стакан натертого голландського сиру (можна замінити будь-яким іншим натертим твердим сиром)
  • 100 г бекону (грудинки)
  • 2 ст.л. борошна
  • 2 зубчика часнику
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Картоплю очистити, порізати невеликими кубиками приблизно однакового розміру. На плиті довести до кипіння курячий/овочевий/м'ясний бульон, додати картоплю (при необхідності трохи підсолити) та довести до кипіння.
  2. Після закипання зменшити вогонь, варити картоплю приблизно 20-25 хвилин. Цибулю з часником очистити та дрібно нарізати ножем. На сковорідці розтопити вершкове масло та додати до нього нарізані цибулю та моркву.
  3. Обсмажувати овочі приблизно 5 хвилин, постійно помішуючи лопаткою, на слабкому вогні. Додати до овочів борошно, ретельно перемішати, готувати ще хвилину. Зняти сковороду з вогню.
  4. Бекон (грудинку) порізати невеликими тонкими смужками та обсмажити на сухій сковороді до легкої золотистості (на середньому вогні). Видалити з обсмаженого бекону зайву олію за допомогою рушничка або серветок.
  5. До цибулево-часникової  засмажки влити половину бульону, ретельно змішати та повернути все в каструлю з супом. Варити його ще кілька хвилин, після чого зняти з вогню.
  6. Довести картопляно-цибулевий суп до пюреподібної консистенції за допомогою блендеру. Додати в гарячий суп-пюре підігріті теплі вершки, натертий сир та поставити на слабкий вогонь.
  7. Постійно помішуючи, варити суп до повного розчинення сиру. Підсолити, поперчити, додати спеції, потім зняти з вогню. Розлити картопляний суп-пюре з сиром по тарілках та подавати до столу, посипавши беконом та/або грінками. Смачного!

Доповнення:

Картопляний суп-пюре зі смаженим беконом - це чудовий варіант страви для холодних осінніх та зимових вечорів. Він зігріє вас своїм бадьорим ароматом та збадьорить душу своєю ніжною текстурою. Аромат свіжих трав та підсмаженого бекону створить неповторну атмосферу затишку та радості. А ще цей суп може стати чудовою основою для родинного застілля або святкової вечері з друзями. Подайте його з тостами або гарячим хлібом, - ви отримаєте справжню гастрономічну насолоду!