Суп-пюре з білих грибів
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 л курячого або овочевого бульону
- 400-500 г білих грибів (свіжих)
- 2 цибулини
- 200-250 мл вершків 25-35%
- 50 г вершкового масла
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- У каструлі з товстим дном розігріти половину вершкового масла разом з 1 ст.л. рослинної олії. Очистити цибулю та нарізати її маленькими кубиками. Підсмажити цибулю на середньому вогні до легкого золотистого кольору.
- Гриби добре промити, обсушити та порізати невеликими шматочками. Додати їх до підсмаженої цибулі і все разом тушкувати на помірному вогні ще 10 хвилин, періодично помішуючи.
- Після цього додати в каструлю киплячого курячого бульону та варити грибний суп близько 15 хвилин при помірному кипінні. Ретельно пюріруйте отриманий суп блендером до однорідності, протріть через сито та поверніть на вогонь.
- Додайте до киплячого супу теплі вершки, перемішайте, посоліть і поперчіть. Як тільки з'являться перші ознаки кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму та готуйте суп ще 3-5 хвилин, не доводячи його до кипіння. На закінчення додайте залишок вершкового масла та перемішайте.
- Зніміть каструлю з вогню, розлийте суп-пюре з білих грибів по тарілках та подавайте його гарячим. Можете прикрасити грибний суп за власним смаком, наприклад сухарями або нарізаною зеленню.
Суп-пюре з білих грибів з вершками - це не тільки смачно, але й корисно для організму. Гриби - це джерело білка та вітамінів групи В, а вершки - це джерело кальцію та вітаміну D. Також, якщо у вас немає курячого бульону, можна замінити його овочевим для створення вегетаріанського варіанту цієї страви. Спробуйте приготувати цей суп-пюре з білих грибів, зробіть собі і своїм близьким чудовий настрій!