Суп-пюре з білих грибів

Суп-пюре з білих грибів
4.5
(10)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 л курячого або овочевого бульону
  • 400-500 г білих грибів (свіжих)
  • 2 цибулини
  • 200-250 мл вершків 25-35%
  • 50 г вершкового масла
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. У каструлі з товстим дном розігріти половину вершкового масла разом з 1 ст.л. рослинної олії. Очистити цибулю та нарізати її маленькими кубиками. Підсмажити цибулю на середньому вогні до легкого золотистого кольору.
  2. Гриби добре промити, обсушити та порізати невеликими шматочками. Додати їх до підсмаженої цибулі і все разом тушкувати на помірному вогні ще 10 хвилин, періодично помішуючи.
  3. Після цього додати в каструлю киплячого курячого бульону та варити грибний суп близько 15 хвилин при помірному кипінні. Ретельно пюріруйте отриманий суп блендером до однорідності, протріть через сито та поверніть на вогонь.
  4. Додайте до киплячого супу теплі вершки, перемішайте, посоліть і поперчіть. Як тільки з'являться перші ознаки кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму та готуйте суп ще 3-5 хвилин, не доводячи його до кипіння. На закінчення додайте залишок вершкового масла та перемішайте.
  5. Зніміть каструлю з вогню, розлийте суп-пюре з білих грибів по тарілках та подавайте його гарячим. Можете прикрасити грибний суп за власним смаком, наприклад сухарями або нарізаною зеленню.

Суп-пюре з білих грибів з вершками - це не тільки смачно, але й корисно для організму. Гриби - це джерело білка та вітамінів групи В, а вершки - це джерело кальцію та вітаміну D. Також, якщо у вас немає курячого бульону, можна замінити його овочевим для створення вегетаріанського варіанту цієї страви. Спробуйте приготувати цей суп-пюре з білих грибів, зробіть собі і своїм близьким чудовий настрій!