Суп-пюре з гарбуза з вершками
Кухня
Інгредієнти:
- 1-1,2 л курячого або овочевого бульйону (можна замінити чистою водою)
- 1 кг м'якоті гарбуза
- 100 мл вершків 20-25%
- 50 г вершкового масла
- 2 зубчики часнику
- 1 невелика цибулина
- 1/3 ч.л. цукру
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Гарбуз очистити від шкірки та насіння, порізати м’якоть на крупні шматки. Цибулю очистити та порізати дрібненькими шматочками, часник очистити та дуже дрібно нарізати.
- У каструлі з товстим дном розігріти кілька ложок рослинної олії з вершковим маслом, покласти туди цибулю з часником та обсмажувати їх на слабкому вогні, помішуючи, близько 5 хвилин.
- Додати гарбуз, цукор і обсмажувати 5-6 хвилин на середньому вогні, як можна частіше помішуючи лопаткою. Залити вміст каструлі холодним бульйоном або водою та довести до кипіння. Варити гарбузний суп при слабкому кипінні протягом 20 хвилин.
- Розтерти суп блендером до повної однорідності, повернути в каструлю, додати сіль і перець за смаком. Поставити каструлю на вогні, довести суп-пюре з гарбуза до кипіння, додати вершки та перемішати. Одразу ж після цього зняти каструлю з вогню, накрити кришкою та дати супу постояти на 15-20 хвилин.
- При подачі можна прикрасити суп-пюре з гарбуза з вершками жареним беконом, грибами, свіжою зеленню або гарбузним насінням.
Цей суп-пюре з гарбуза має чудовий смак і корисні властивості. Гарбуз містить велику кількість антиоксидантів, вітамінів та мінералів, таких як калій, вітамін А, вітамін С та фолієва кислота. Також він допомагає підтримувати здоров'я шкіри, очей та імунної системи. Вершки, в свою чергу, додають супу кремової консистенції та багатої текстури.
Цей суп-пюре з гарбуза з вершками - чудовий варіант для осінніх та зимових днів, коли хочеться чогось ситного та смачного. Він легко готується та подається до столу зі свіжим хлібом або гарячими крутонами. Насолоджуйтесь! Смачного!