Суп-пюре з гарбуза з вершками

Суп-пюре з гарбуза з вершками
4.0
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1-1,2 л курячого або овочевого бульйону (можна замінити чистою водою)
  • 1 кг м'якоті гарбуза
  • 100 мл вершків 20-25%
  • 50 г вершкового масла
  • 2 зубчики часнику
  • 1 невелика цибулина
  • 1/3 ч.л. цукру
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Гарбуз очистити від шкірки та насіння, порізати м’якоть на крупні шматки. Цибулю очистити та порізати дрібненькими шматочками, часник очистити та дуже дрібно нарізати.
  2. У каструлі з товстим дном розігріти кілька ложок рослинної олії з вершковим маслом, покласти туди цибулю з часником та обсмажувати їх на слабкому вогні, помішуючи, близько 5 хвилин.
  3. Додати гарбуз, цукор і обсмажувати 5-6 хвилин на середньому вогні, як можна частіше помішуючи лопаткою. Залити вміст каструлі холодним бульйоном або водою та довести до кипіння. Варити гарбузний суп при слабкому кипінні протягом 20 хвилин.
  4. Розтерти суп блендером до повної однорідності, повернути в каструлю, додати сіль і перець за смаком. Поставити каструлю на вогні, довести суп-пюре з гарбуза до кипіння, додати вершки та перемішати. Одразу ж після цього зняти каструлю з вогню, накрити кришкою та дати супу постояти на 15-20 хвилин.
  5. При подачі можна прикрасити суп-пюре з гарбуза з вершками жареним беконом, грибами, свіжою зеленню або гарбузним насінням.

Цей суп-пюре з гарбуза має чудовий смак і корисні властивості. Гарбуз містить велику кількість антиоксидантів, вітамінів та мінералів, таких як калій, вітамін А, вітамін С та фолієва кислота. Також він допомагає підтримувати здоров'я шкіри, очей та імунної системи. Вершки, в свою чергу, додають супу кремової консистенції та багатої текстури.

Цей суп-пюре з гарбуза з вершками - чудовий варіант для осінніх та зимових днів, коли хочеться чогось ситного та смачного. Він легко готується та подається до столу зі свіжим хлібом або гарячими крутонами. Насолоджуйтесь! Смачного!