Суп із судака

Суп із судака
4.1
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 кг судака
  • 1 корінь селери (близько 400 гр)
  • 2 картоплини
  • 2 помідори
  • 2 цибулини
  • 1 морква
  • 1 болгарський перець
  • невеликий пучок кропу та петрушки
  • 2 зубчики часнику
  • 2 ч.л. меленої паприки
  • червоний мелений перець - за смаком
  • 1 лавровий лист
  • сіль, перець - за смаком

Рецепт приготування:

  1. Промийте судака, видаліть нутрощі, відокремте філе від кісток, голови та плавників, та відкладіть на окрему тарілку. Голову (видаліть жабри), хвіст та кістки покладіть у каструлю, залийте 2 л холодної води та поставте на вогонь.
  2. Після закипання покладіть у киплячий бульйон лавровий лист, кілька горошин чорного перцю, очищену та розрізану навпіл цибулину та порізану на велики шматочки половину кореня селери.
  3. Варіть бульйон із судака близько 20-30 хвилин при слабкому кипінні. Тим часом очистіть та поріжте дрібними кубиками картоплю, цибулю з морквою очистіть від шкірки, цибулю поріжте дрібними кубиками, а моркву натріть на тертці.
  4. Часник очистіть та якомога дрібніше поріжте, або вичавіть через часникодавку.
  5. Іншу половину селери очистіть від шкірки та поріжте кубиками приблизно такого ж розміру, як картопля. Болгарський перець вимийте, видаліть насіння та поріжте м'якоть дрібною соломкою.
  6. Помідори вимийте, зробіть надрізи та дайте їм поваритись в киплячій воді протягом хвилини. Вийміть їх з окропу, залийте льодяною водою та залиште до повного остигання. Очистіть плоди від шкірки та дрібно поріжте.
  7. Процідіть готовий бульйон через сито, поверніть на вогонь, поперчіть та посоліть за смаком. Додайте картоплю до киплячого підсоленого бульйону, зменшіть вогонь та варіть при слабкому кипінні близько 10-15 хвилин.
  8. На сковороду налийте 2-3 ст.л. рослинної олії, розігрійте та додайте різану цибулю. Смажте її близько 5 хвилин до золотистого кольору. Додайте моркву, долийте ще ложку олії та смажте кілька хвилин до м'якості овочів.
  9. Додайте до овочевої засмажки часник, селеру та готуйте все на середньому вогні, періодично помішуючи, близько 10 хвилин. При необхідності можна додати трохи рибного бульйону.
  10. Додайте до сковороди дрібно нарізані помідори та смажте ще кілька хвилин, помішуючи. Посоліть та поперчіть за смаком, додайте до киплячого супу з картоплею. Філе судака поріжте на невеликі шматочки та додайте до супу разом із дрібно порізаним болгарським перцем. Додайте паприку та гострий красний перець.
  11. Варіть суп із судака близько 8-10 хвилин при слабкому кипінні та зніміть з вогню. Посипте суп дрібно нарізаною зеленню, додайте сіль, перець, спеції, перемішайте та накрийте кришкою, залиште на 15-20 хвилин настоятись.
  12. Подавайте рибний суп гарячим, прикрасьте його за своїм смаком. Для традиційного українського супу з судака гарним доповненням буде нарізана свіжа зелень та скибка хліба.

За цим рецептом можна приготувати неймовірно смачний суп з судака з насиченим ароматом паприки та свіжої зелені. Така страва стане справжньою прикрасою будь-якого столу та подарує нові відчуття від смаку рибного супу. Також це чудова можливість спробувати щось нове та розширити свої кулінарні знання. Бон апетіт! Смачного!