Буряковий холодник на воді: рецепт зі свіжих інгредієнтів
Кухня
Інгредієнти:
- 2 л чистої води
- 2 середні буряки
- 4 огірки
- 4 яйця
- 1 середній лимон
- кілька пір'їн зеленої цибулі
- невеликий пучок кропу
- сметана для подачі
- 1 ч.л. цукру
- сіль за смаком
Рецепт приготування страви:
- Буряк очистити від шкірки, скласти у велику каструлю і залити 2,2-2,3 л холодної води. Поставити каструлю на вогонь і довести воду до кипіння. Варити буряк при слабкому кипінні приблизно 1 годину, прикривши каструлю кришкою.
- Через зазначений час зняти каструлю з вогню, вийняти буряк на окрему тарілку. Остиглий буряк натерти на крупній тертці або порізати дрібною соломкою.
- Лимон покласти на 5 хвилин у миску з теплою водою. Потім розрізати його навпіл, вичавити весь сік і процідити його через сито. Влити в остиглий буряковий відвар лимонний сік, додати цукор, буряк, сіль за смаком і розмішати.
- Відправити буряковий суп у холодильник на кілька годин. Яйця залити холодною водою, поставити на вогонь і довести до кипіння. Варити їх близько 10 хвилин до готовності, потім злити окріп і залити яйця крижаною водою, залишити остигати.
- Огірки ретельно вимити й порізати соломкою або невеликими кубиками. Кріп і цибулю промити та дрібно нашаткувати. З'єднати в мисці цибулю з кропом і огірками, додати сіль і трохи розтерти, а потім перемішати.
- Остиглі яйця очистити від шкаралупи і розрізати навпіл. Під час подачі холодника до столу покласти в кожну тарілку по 2-3 ст. л. овочевого салату, залити його буряковим відваром із тертим буряком. Покласти в кожну порцію холодного супу по половинці яйця, прикрасити сметаною і подавати до столу. Смачного!
Цей холодник на воді є чудовим варіантом для тих, хто не любить кислинку кефіру. Він має ніжний смак і легку текстуру, яка стане справжньою насолодою для вашого піднебіння. Також ця страва є багатим джерелом вітамінів і мінералів, які допоможуть підтримувати ваш організм здоровим та енергійним протягом усього дня. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся свіжістю та смаком цього чудового холодника!