Картопляний суп з галушками
Кухня
Інгредієнти:
- 1,5-2 л чистої води
- 0,5 кг курячого м'яса (гомілки, спинка, крила, стегна та інше)
- 3 картоплини
- 2 цибулини
- 2 моркви
- декілька горошин перцю
- 1-2 лаврових листа
- декілька гілочок кропу та/або петрушки
- сіль, перець за смаком
Для борошняних галушок:
- 120-130 мл молока (можна замінити на воду)
- 1 яйце
- 6 ст.л. борошна
- 1 ст.л. вершкового масла
Рецепт приготування:
- Промити куряче м'ясо, покласти у каструлю та залити холодною водою. Поставити на вогонь, довести до кипіння та опустити туди цибулину (очищену та розрізану навпіл) з морквою (очищеною та розрізаною на 3-4 частини), горошинами перцю та лавровими листами.
- Трішки посолити бульйон та варити курку при слабкому кипінні приблизно 40-45 хвилин. Іншу цибулину очистити та порізати дрібненькими шматочками, моркву також очистити та натерти на крупній тертці. Картоплю також очистити від шкірки та порізати шматочками.
- На сковороді розігріти 3 ст.л. рослинної олії, підсмажити на ній цибулю до золотистого кольору на слабкому вогні. Додати моркву і підсмажувати ще кілька хвилин до її м'якості. Зняти сковороду з вогню, накрити кришкою і залишити остудитися.
- Процідити готовий бульйон через сито, овочі, горошини перцю та лаврові листки видалити, а курку перекласти на окрему тарілку. Бульйон повернути на вогонь, довести до кипіння та викласти до нього картоплю.
- Варити картоплю при слабкому кипінні приблизно 10-15 хвилин. Куряче м'ясо відокремити від кісток та відкласти в сторону. Вершкове масло вийняти з холодильника і залишити на 10-15 хвилин в теплі, щоб воно розтануло.
- Приготувати борошняні галушки для картопляного супу: жовток відокремити від білка, останній вбрати на кілька хвилин в морозильник. Збити вершкове масло міксером, додати жовток і вимішувати до однорідності.
- Влити тонким струмочком половину теплого молока або води, збиваючи все міксером. До отриманої маси підмішати борошно та, помішуючи, додати решту молока або води.
- Білок вийняти з морозильника та збити міксером (насадки обов'язково мають бути чистими) до стійких піків. Підмішати білкову піну в тісто лопаткою.
- Додати до супу з готовою картоплею овочеву пасеровану суміш та галушки (набирати тісто чайною ложкою на 1/3 від її об'єму та опускати в киплячий суп, при цьому можна відокремлювати тісто від ложки ножем або іншою ложкою).
- Після того, як всі галушки спливуть на поверхню, додати до супу курку, посолити та поперчити за смаком. Зелень дрібно нарізати, висипати в киплячий суп і одразу зняти з плити.
- Залишити картопляний суп з галушками на 15-20 хвилин під кришкою настоятися. Подавати гарячим, прикрасивши зеленню. Смачного!
Цей картопляний суп з м'ясом курки та борошняними галушками - справжній комфортний хіт зимового сезону. Це страва, яку можна з легкістю приготувати вдома і порадувати своїх близьких смачним та ситним обідом. Крім курки, до супу можна додати інші м'ясні продукти, наприклад, яловичину, свинину або ковбасу - за власним бажанням. А зелень можна використовувати будь-яку, яка є в наявності: петрушку, кріп, базилік або салат - зелень додасть супу свіжості та аромату. Тож експериментуйте і насолоджуйтеся цим смачним рецептом!