Картопляний суп з галушками

Картопляний суп з галушками
4.9
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,5-2 л чистої води
  • 0,5 кг курячого м'яса (гомілки, спинка, крила, стегна та інше)
  • 3 картоплини
  • 2 цибулини
  • 2 моркви
  • декілька горошин перцю
  • 1-2 лаврових листа
  • декілька гілочок кропу та/або петрушки
  • сіль, перець за смаком

Для борошняних галушок:

  • 120-130 мл молока (можна замінити на воду)
  • 1 яйце
  • 6 ст.л. борошна
  • 1 ст.л. вершкового масла

Рецепт приготування:

  1. Промити куряче м'ясо, покласти у каструлю та залити холодною водою. Поставити на вогонь, довести до кипіння та опустити туди цибулину (очищену та розрізану навпіл) з морквою (очищеною та розрізаною на 3-4 частини), горошинами перцю та лавровими листами.
  2. Трішки посолити бульйон та варити курку при слабкому кипінні приблизно 40-45 хвилин. Іншу цибулину очистити та порізати дрібненькими шматочками, моркву також очистити та натерти на крупній тертці. Картоплю також очистити від шкірки та порізати шматочками.
  3. На сковороді розігріти 3 ст.л. рослинної олії, підсмажити на  ній цибулю до золотистого кольору на слабкому вогні. Додати моркву і підсмажувати ще кілька хвилин до її м'якості. Зняти сковороду з вогню, накрити кришкою і залишити остудитися.
  4. Процідити готовий бульйон через сито, овочі, горошини перцю та лаврові листки видалити, а курку перекласти на окрему тарілку. Бульйон повернути на вогонь, довести до кипіння та викласти до нього картоплю.
  5. Варити картоплю при слабкому кипінні приблизно 10-15 хвилин. Куряче м'ясо відокремити від кісток та відкласти в сторону. Вершкове масло вийняти з холодильника і залишити на 10-15 хвилин в теплі, щоб воно розтануло.
  6. Приготувати борошняні галушки для картопляного супу: жовток відокремити від білка, останній вбрати на кілька хвилин в морозильник. Збити вершкове масло міксером, додати жовток і вимішувати до однорідності.
  7. Влити тонким струмочком половину теплого молока або води, збиваючи все міксером. До отриманої маси підмішати борошно та, помішуючи, додати решту молока або води.
  8. Білок вийняти з морозильника та збити міксером (насадки обов'язково мають бути чистими) до стійких піків. Підмішати білкову піну в тісто лопаткою.
  9. Додати до супу з готовою картоплею овочеву пасеровану суміш та галушки (набирати тісто чайною ложкою на 1/3 від її об'єму та опускати в киплячий суп, при цьому можна відокремлювати тісто від ложки ножем або іншою ложкою). 
  10. Після того, як всі галушки спливуть на поверхню, додати до супу курку, посолити та поперчити за смаком. Зелень дрібно нарізати, висипати в киплячий суп і одразу зняти з плити.
  11. Залишити картопляний суп з галушками на 15-20 хвилин під кришкою настоятися. Подавати гарячим, прикрасивши зеленню. Смачного!

Цей картопляний суп з м'ясом курки та борошняними галушками - справжній комфортний хіт зимового сезону. Це страва, яку можна з легкістю приготувати вдома і порадувати своїх близьких смачним та ситним обідом. Крім курки, до супу можна додати інші м'ясні продукти, наприклад, яловичину, свинину або ковбасу - за власним бажанням. А зелень можна використовувати будь-яку, яка є в наявності: петрушку, кріп, базилік або салат - зелень додасть супу свіжості та аромату. Тож експериментуйте і насолоджуйтеся цим смачним рецептом!