Солянка з грибами: рецепт приготування

Солянка з грибами: рецепт приготування
3.3
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 гр м'яса на кістці (підійде свинина, яловичина або курятина)
  • 400 гр печериць
  • банка маринованих опеньків (близько 300 гр)
  • 2 картоплини
  • 1 велика цибулина
  • 100 гр солоних огірків (2-3 шт)
  • 50 гр сушених грибів (будь-яких, можна замінити 150-200 гр білих грибів)
  • 50 гр оливок без кісточок (не обов'язково)
  • 2 ст.л. томатної пасти
  • 2 лаврові листки
  • кілька гілочок зелені
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Сушені гриби замочити в літрі окропу на кілька годин (білі гриби замочувати не треба, просто промити і подрібнити). Тим часом залити м'ясо з кістками і лавровим листям 2 л холодної води і поставити на вогонь. Після закипання зменшити вогонь і варити м'ясний бульйон для грибної солянки до готовності (півгодини для курки, годину для яловичини, півтори години для свинини). Піну, яка утворюється на поверхні - знімати.
  2. Картоплю очистити і порізати невеликими кубиками. Солоні огірки порізати маленькими кубиками, цибулю очистити та дрібно порізати. Банку з опеньками відрити і відкинути вміст на друшляк, промити. Печериці ретельно вимити й порізати невеликими шматочками.
  3. На сковорідці розігріти кілька ложок олії і викласти цибулю. Смажити її 2-3 хвилини на середньому вогні, помішуючи, додати печериці та перемішати. Смажити їх близько 15 хвилин до випаровування соку, додати томатну пасту і перемішати.
  4. Зняти сковорідку з вогню через хвилину після додавання томатної пасти, посолити і поперчити за смаком. Залишити грибну засмажку остигати. У невеликій каструлі закип'ятити трохи води і покласти туди солоні огірки. Варити їх 5 хвилин і злити воду.
  5. Злити воду із сушених грибів в окрему каструлю, гриби порізати невеликими шматочками. Коли м'ясний бульйон буде готовий, процідити його через сито в каструлю з водою, в якій замочувалися гриби, лаврове листя видалити.
  6. Поставити каструлю на вогонь і довести змішаний бульйон до кипіння. Скласти туди картоплю, подрібнені сушені гриби і варити 10 хвилин при слабкому кипінні. Потім додати опеньки, солоні огірки та грибну засмажку. Варити збірну грибну солянку 10 хвилин при слабкому кипінні.
  7. М'ясо зняти з кістки і порізати невеликими шматочками, додати в суп, посолити і поперчити його. Після закипання зняти каструлю з вогню, посипати подрібненою зеленню і накрити кришкою на 10-15 хвилин. Оливки/маслини порізати кільцями.
  8. Солянка з грибами готова, розлити її по тарілках і подавати до столу гарячою, прикрасити оливками. Смачного! 

Солянка з грибами - це варіант традиційного рецепту солянки з додаванням грибів. Вона чудово підійде як для сімейної вечері, так і для святкового столу. Без сумніву, така солянка буде справжньою знахідкою для всіх любителів грибів. Для максимального задоволення можна подавати з сметаною або горіхами.