Суп-пюре з баклажанів
Кухня
Інгредієнти:
- 600 г баклажанів
- 500 мл чистої води (рекомендується використовувати м'ясний, курячий або овочевий бульйон)
- 1 цибулина
- 2-3 зубчики часнику
- 1 ст.л. бальзамічного оцту
- кілька гілочок тим'яну
- сіль, перець, спеції за смаком
- 50 мл рослинної олії
Рецепт приготування:
- Баклажани очистіть від шкірки та наріжте невеликими шматочками. Посоліть і перемішайте, залиште на 10-15 хвилин.
- Очистіть і дрібно наріжте часник, цибулю наріжте кубиками або напівкільцями невеликого розміру. Тим'ян промийте і зніміть з гілочок листочки.
- Відкиньте баклажани на друшляк та добре промийте під струменем прохолодної води. Дайте воді повністю стекти і обсушіть баклажани на серветках або на паперовому рушнику.
- В каструлі з товстим дном розігрійте 50 мл рослинної олії, насипте цибулю з часником і смажте на слабкому вогні близько 10 хвилин, періодично помішуючи.
- На сковороді розігрійте декілька ложок рослинної олії, викладіть туди баклажани з тим'яном, додайте бальзамічний оцет і смажте їх на середньому вогні близько 3-4 хвилин, помішуючи.
- Перекладіть баклажани з тим'яном в каструлю з підсмаженою цибулею та часником. Залийте овочі киплячою водою або гарячим бульйоном, доведіть до кипіння і зменшіть вогонь.
- Варіть суп з баклажанів протягом 20 хвилин на слабкому вогні під кришкою. Після цього розітріть суп блендером до повної однорідності і пропустіть через сито. Додайте сіль, перець та спеції за смаком.
- Підігрійте отриманий крем-суп на плиті, розлийте по тарілкам і прикрасьте на свій смак. Подавайте до столу гарячим. Смачного!
Цей суп-пюре з баклажанів - чудовий вибір для тих, хто прагне спробувати щось нове та цікаве в своїй кулінарній практиці. Його м'який та ароматний смак не залишить байдужими жодного гурмана. Баклажани - це надзвичайно корисний продукт, який містить багато вітамінів та мінералів, а також має низький вміст калорій. Спробуйте приготувати цей суп і переконайтесь в його смакових якостях самі!