Холодик зі шпинатом: легкий і смачний рецепт на літо
Кухня
Інгредієнти:
- 2 середні буряки
- 4 яйця
- 2 середні огірки
- 1 ч.л. гірчиці
- 1 ч.л. хрону
- невеликий пучок шпинату
- пучок зелені - кріп, петрушка, зелена цибуля
- сіль, перець за смаком
- + сметана для подачі
Рецепт приготування страви:
- У каструлі закип'ятити приблизно 2 л води, посолити 1 ч. л. солі й опустити туди почищені головки буряка. Варити буряк при слабкому кипінні приблизно 50-60 хвилин до м'якості.
- Тим часом залити яйця в окремій каструлі холодною водою, поставити на вогонь і довести до кипіння. Через 10 хвилин після закипання злити окріп і залити яйця холодною водою, дати їм повністю охолонути.
- Вийняти варений буряк на тарілку і залишити до повного охолодження. Каструлю з буряковим відваром поставити у велику миску або таз із крижаною водою і швидко остудити відвар, періодично помішуючи і його, і воду навколо каструлі (у міру нагрівання води її можна замінити на ще холоднішу).
- Ще в теплий відвар додати приблизно 1 ч. л. цукру (або за смаком) і посолити. Буряк натерти на крупній тертці, порізати дрібними кубиками або тонкою соломкою.
- Жовтки відокремити від білків яєць і розтерти їх із хріном і гірчицею. Зелену цибулю з кропом і петрушкою промити і дуже дрібно нашаткувати, трохи розтерти з сіллю.
- Шпинат промити і порізати невеликими шматочками. Білки натерти на великій тертці або порізати дрібними кубиками. Огірки вимити й порізати тонкою соломкою або кубиками.
- У каструлі з'єднати жовткову суміш, огірки, білки, буряк, шпинат, зелень і перемішати. Помішуючи, влити буряковий відвар, накрити каструлю кришкою і відправити в холодильник ще на півгодини-годину.
- Розлити холодний борщ зі шпинатом по тарілках, прикрасити сметаною і подавати до столу. Смачного!
Приготування холодика зі шпинатом не забере у вас багато часу та зусиль. Цей суп ідеально підійде для тих, хто прагне чогось легкого та освіжаючого у спекотну погоду. У ньому поєднуються ніжний смак буряка, свіжості шпинату та ароматної зелені. А додавання гірчиці та хрону додасть страві невеликої гостроти та пікантності. Цей борщ можна подавати як гарячим, так і холодним, залежно від особистих уподобань. Прикрасьте його сметаною і насолоджуйтеся!