Суп "Курячий удар смаку" - захоплююче поєднання курки та сиру, яке ви не зможете відірвати від тарілки!

Суп "Курячий удар смаку" - захоплююче поєднання курки та сиру, яке ви не зможете відірвати від тарілки!
4.6
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,5 л чистої води
  • 1 куряча грудка, вагою близько 600 гр
  • 2 картоплини
  • 1 цибулина
  • 100 гр плавленого сиру
  • 80 гр сухого рису
  • 50 гр вершкового масла
  • кілька гілочок зелені
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Грудку промити, розрізати на дві частини й покласти в каструлю. Залити холодною водою і поставити на вогонь. Після закипання зменшити вогонь. Варити курячий бульйон для супу приблизно півгодини при слабкому кипінні.
  2. Через зазначений час процідити бульйон через сито в окрему каструлю. Грудку відокремити від шкіри та кісток, порізати невеликими шматочками. Цибулю очистити й порізати четвертинками. Рис всипати в сито і ретельно промити під струменем води.
  3. На пательні розігріти вершкове масло і викласти на неї цибулю з куркою. Смажити цибулю з курячою грудкою на середньому вогні, помішуючи, протягом 5-7 хвилин. Зняти сковорідку з вогню і залишити остигати.
  4. Тим часом поставити каструлю з курячим бульйоном на вогонь і довести до кипіння. Картоплю очистити й порізати невеликими кубиками. Після закипання додати в бульйон промитий рис, картоплю і пучок петрушки, зв'язаний ниткою.
  5. Варити рис із зеленню в курячому бульйоні близько 10 хвилин при слабкому кипінні. Потім додати смажену курячу грудку з цибулею і розмішати. Плавлений сир натерти на крупній тертці. Через 5 хвилин після закипання додати в курячий суп плавлений сир і перемішати.
  6. Готувати курячий суп із сиром ще 1-2 хвилини після закипання і зняти каструлю з вогню. Вийняти зв'язаний пучок петрушки із сирного супу і накрити каструлю кришкою.
  7. Курячий суп із сиром буде смачнішим, якщо дати йому настоятися близько 10 хвилин під кришкою. Потім розлити готовий суп по тарілках і подавати до столу гарячим. Смачного!

Не забувайте експериментувати зі спеціями та добавками до супу, щоб знайти свою унікальну комбінацію смаків. Смакуйте та насолоджуйтеся цим чудовим кулінарним досвідом разом зі своїми близькими!