Рибний суп з сиром

Рибний суп з сиром
4.5
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1-1,2 л води
  • 400 гр плавного сиру (4 сирки)
  • 300 гр сьомги
  • 3 картоплини
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 3 ст.л. кедрових горіхів (не обов'язково)
  • невеликий пучок петрушки
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Кедрові горіхи обсмажити на сухій сковороді до появи приємного аромату, помішуючи. Перекласти горіхи в окрему ємність. На пательні розігріти 2-3 ст.л. рослинної олії та викласти цибулю. Через кілька хвилин додати моркву і перемішати.
  2. Смажити овочі на середньому вогні близько 5 хвилин, помішуючи. Потім додати обсмажені горіхи і перемішати. Зняти сковорідку з вогню і залишити остигати. Воду влити в каструлю і поставити на вогонь, довести до кипіння. Картоплю очистити й порізати невеликими кубиками.
  3. Додати картоплю в злегка підсолену воду. Варити картоплю близько 10 хвилин при слабкому кипінні. Плавлений сир натерти на крупній тертці і всипати в киплячу воду з картоплею.
  4. Філе риби промити й порізати невеликими шматочками, додати в киплячий сирний суп разом з овочевою засмажкою. Варити рибний суп із сиром близько 5-7 хвилин, помішуючи. Кріп промити, обсушити та нашаткувати.
  5. Готовий рибний суп із сьомгою зняти з вогню і посипати кропом. Накрити каструлю кришкою і залишити на 10 хвилин. Розлити рибний суп із плавленим сиром по тарілках і подавати до столу. Смачного!

Рибний суп вважається однією з найстаріших страв у світі, його рецепти можна знайти в різних культурах і кухнях.

Україна, перебуваючи в басейні Дніпра та інших річок, багата на різні види риби, що робить рибні страви популярними в українській кухні.

Рибний суп багатий на омега-3 жирні кислоти, які корисні для здоров'я серця і мозку.

У різних регіонах України рибний суп може мати свої особливості у складі та способі приготування, залежно від доступності риби та традицій кулінарії.

Рибний суп із сиром - це поєднання багатих на білки та кальцій інгредієнтів, що робить його смачною та поживною стравою для всієї родини.