Рибний суп з сиром
Кухня
Інгредієнти:
- 1-1,2 л води
- 400 гр плавного сиру (4 сирки)
- 300 гр сьомги
- 3 картоплини
- 1 цибулина
- 1 морква
- 3 ст.л. кедрових горіхів (не обов'язково)
- невеликий пучок петрушки
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Кедрові горіхи обсмажити на сухій сковороді до появи приємного аромату, помішуючи. Перекласти горіхи в окрему ємність. На пательні розігріти 2-3 ст.л. рослинної олії та викласти цибулю. Через кілька хвилин додати моркву і перемішати.
- Смажити овочі на середньому вогні близько 5 хвилин, помішуючи. Потім додати обсмажені горіхи і перемішати. Зняти сковорідку з вогню і залишити остигати. Воду влити в каструлю і поставити на вогонь, довести до кипіння. Картоплю очистити й порізати невеликими кубиками.
- Додати картоплю в злегка підсолену воду. Варити картоплю близько 10 хвилин при слабкому кипінні. Плавлений сир натерти на крупній тертці і всипати в киплячу воду з картоплею.
- Філе риби промити й порізати невеликими шматочками, додати в киплячий сирний суп разом з овочевою засмажкою. Варити рибний суп із сиром близько 5-7 хвилин, помішуючи. Кріп промити, обсушити та нашаткувати.
- Готовий рибний суп із сьомгою зняти з вогню і посипати кропом. Накрити каструлю кришкою і залишити на 10 хвилин. Розлити рибний суп із плавленим сиром по тарілках і подавати до столу. Смачного!
Рибний суп вважається однією з найстаріших страв у світі, його рецепти можна знайти в різних культурах і кухнях.
Україна, перебуваючи в басейні Дніпра та інших річок, багата на різні види риби, що робить рибні страви популярними в українській кухні.
Рибний суп багатий на омега-3 жирні кислоти, які корисні для здоров'я серця і мозку.
У різних регіонах України рибний суп може мати свої особливості у складі та способі приготування, залежно від доступності риби та традицій кулінарії.
Рибний суп із сиром - це поєднання багатих на білки та кальцій інгредієнтів, що робить його смачною та поживною стравою для всієї родини.