Рецепт супу з кропиви
Кухня
Інгредієнти:
- 3 л чистої води (можна замінити бульйоном)
- 4 середні картоплини
- 1 болгарський перець
- 1 помідор
- пучок молодої кропиви (близько 100 гр)
- 1 цибулина
- 1 морква
- кілька гілочок кропу і петрушки
- сіль, перець за смаком
- + сметана для подачі (не обов'язково)
Рецепт приготування страви:
- Для приготування супу бажано використовувати молоду кропиву. Воду або м'ясний/овочевий бульйон влити в каструлю і поставити на вогонь. Картоплю очистити й порізати невеликими кубиками або брусочками. Після закипання додати в киплячу воду картоплю і варити її 10-15 хвилин при слабкому кипінні.
- Цибулю очистити й порізати маленькими кубиками. Моркву почистити і натерти на крупній тертці. Болгарський перець вимити, очистити від насіння і порізати маленькими шматочками. На помідорі зробити хрестоподібний надріз і покласти його в киплячу воду на хвилину.
- Перекласти помідор у посудину з холодною водою і залишити його там ще на кілька хвилин. Зелень промити й подрібнити. На сковорідці розігріти кілька ложок олії і викласти цибулю.
- Ще через кілька хвилин додати моркву й обсмажувати овочі разом 4-5 хвилин на невеликому вогні. Остиглий помідор очистити від шкірки і порізати м'якоть невеликими кубиками.
- Додати в сковороду болгарський перець, помідори, зелень і перемішати. Готувати засмажку ще кілька хвилин і додати вміст сковороди в суп. Варити овочевий суп, помішуючи, 5 хвилин.
- Кропиву промити і скласти в невелику миску, залити крутим окропом і залишити на кілька хвилин. Потім злити воду, просушити зелень і нарізати її дрібними шматочками. За хвилину до закінчення варіння супу додати в нього кропиву і перемішати.
- Посолити, поперчити суп із кропиви за смаком і через хвилину зняти з вогню. Суп із кропивою буде смачнішим, якщо перед подачею дати йому настоятися близько 15 хвилин під кришкою. Потім зняти кришку, розлити суп по тарілках і подавати до столу гарячим, прикрасивши його сметаною. Смачного!
Кропива - це не лише надзвичайно корисна рослина, а й справжнє диво природи. Вона містить багато вітамінів та мінералів, таких як залізо, кальцій, бета-каротин та вітамін К. Тож, цей суп не лише задовольнить ваші смакові рецептори, а й стане корисним доповненням до вашого раціону харчування.