Домашня локшина для лагмана
Кухня
Інгредієнти:
- 1-1,1 кг борошна
- 400 мл чистої води (+ 125 мл для обмазки)
- близько 200 мл рослинної олії
- 2 яйця
- 1,5 ст.л. солі
- пів ч.л. соди
Рецепт приготування страви:
- У миску влити воду (теплу), додати сіль (залишити 1 ч.л.) і ретельно розмішати до її повного розчинення. Вбити до солоної води два яйця і збити вінчиком до однорідності.
- Поступово підмішати борошно і вимісити гладке однорідне тісто. Легкий кухонний рушник (або просто тканину) змочити у воді й ретельно віджати. Обернути тісто вологим рушником і залишити в кімнатній температурі на 1-2 години.
- За цей час тісто для локшини потрібно 2-3 рази вимісити руками без додавання борошна. Через зазначений час влити в миску близько 125 мл води (теплої), додати 1 ч. л. солі, пів ч. л. соди і ретельно розмішати.
- Змочити руки в отриманому розчині, змочити тісто з усіх боків розчином. Обминати тісто руками, крутити і витягати, періодично змочуючи його сольовим розчином.
- Коли тісто для локшини стане еластичним і буде добре тягнутися, розкачати його в тонкий довгий джгут (товщина приблизно 2-3 см). Страву змастити 1 ст.л. рослинної олії. Нарізати джгут тіста шматочками близько 2 см завширшки і викласти на змащену тарілку, накрити вологим рушником.
- Шматочки тіста для лагмана мають настоятися близько 10 хвилин під вологим рушником. Потім змастити руки олією і розтягнути з кожного шматочка смужку товщиною приблизно в палець.
- Викласти смужки тіста на дошку або тарілку, змащене олією і накрити вологим рушником, залишити на 10 хвилин. Через зазначений час згорнути смужку тіста по спіралі і накрити вологим рушником, залишити на 10-15 хвилин.
- Через 10 хвилин повторити процедуру (трохи витягнути смужку і згорнути спіраллю). Накрити вологим рушником і залишити на 10-15 хвилин. Зняти рушник, витягнути кожну смужку руками в не дуже довгу локшину, поступово намотуючи її на палець.
- Скласти кожну смужку по спіралі й накрити вологим рушником, залишити на 15 хвилин. Через 15 хвилин востаннє розтягнути кожну смужку локшини в тонкий джгут руками, змоченими в рослинній олії. Витягати локшину для лагмана доти, доки її діаметр вас не влаштовуватиме.
- У каструлі закип'ятити та посолити воду. Потрібну кількість локшини опустити в киплячу підсолену воду і знову довести до кипіння, помішуючи. Вариться локшина для лагмана протягом 2-3 хвилин до готовності.
- Шумівкою вийняти локшину на тарілку або відкинути на друшляк, промити під струменем води і дати їй стекти. Змастити готову локшину олією і ретельно перемішати. Додати до локшини всі інші інгредієнти для лагмана та розмішати.
- Подавати лагман із домашньою локшиною до столу гарячим. Смачного!
Локшина для лагмана - це незамінний інгредієнт у традиційному узбецькому супі-рагу, що має яскравий аромат і смак. Цей домашній рецепт гарантує надзвичайно м'яку, пружну й ароматну локшину, яка додасть особливої нотки вашому лагману.