Смачний щавлевий суп із яйцем

Смачний щавлевий суп із яйцем
3.9
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 л чистої води
  • 500 гр будь-яких частин курки (наприклад - стегон)
  • 2 середні картоплини
  • 2 цибулини
  • 3 яйця (+ 1 для бульйону)
  • пучок щавлю близько 100 гр
  • 100 гр сметани будь-якої жирності
  • 1 морква
  • 20 гр вершкового масла
  • пару горошин чорного перцю
  • 1 лавровий лист
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Курку промити, обсушити і скласти в каструлю, залити холодною водою. Одну цибулину почистити і зробити на ній хрестоподібний надріз, моркву почистити, половину розрізати навпіл і додати разом із цибулиною в каструлю.
  2. Поставити її на вогонь і довести до кипіння. Одразу після цього зняти піну з поверхні та зменшити вогонь. Проварити курячий бульйон протягом 20-25 хвилин за слабкого кипіння. Потім додати лавровий лист, горошини перцю і посолити за смаком.
  3. Готувати курячий суп при слабкому кипінні близько 15 хвилин. Тим часом почистити картоплю і порізати маленькими кубиками, цибулю почистити і дрібно нарізати. Моркву, що залишилася, натерти на крупній тертці, листя щавлю промити й порізати маленькими шматочками.
  4. Готовий бульйон процідити через сито, м'ясо курки відокремити від кісток і скласти в окрему тарілку, все інше можна викинути. Повернути каструлю з бульйоном на вогонь і довести до кипіння.
  5. У киплячий бульйон додати картоплю і варити її близько 15 хвилин на невеликому вогні. Яйця (3 штуки) опустити в окрему каструлю з киплячою водою і проварити протягом 10 хвилин. На пательні розігріти вершкове масло і викласти цибулю.
  6. Смажити цибулю на середньому вогні приблизно 3-4 хвилини, додати моркву зі щавлем і перемішати. Тушкувати овочі на невеликому вогні під кришкою кілька хвилин. Додати вміст сковороди в суп і розмішати, перелити близько 200 мл супу в піалу.
  7. Відразу після цього додати в суп подрібнену курку і розмішати. Довести щавлевий суп із куркою до кипіння і зняти з вогню, накрити кришкою на 10 хвилин. Варені яйця покласти в холодну воду і залишити на кілька хвилин остигати. Потім очистити їх від шкаралупи і порізати четвертинками.
  8. До остиглого супу (в піалці) додати сире яйце і ретельно розмішати виделкою. Через зазначений час додати в щавлевий суп сметану, суп із яйцем і розмішати. Розлити готовий щавлевий суп по тарілках, прикрасити четвертинками варених яєць і подавати до столу. Щавлевий суп із яйцем смачний і в гарячому, і в холодному вигляді. Смачного!

Щавлевий суп із яйцем - це не тільки смачна страва, а й джерело корисних речовин. Щавель містить велику кількість вітамінів і мінералів, таких як вітаміни К, С, фолієва кислота, залізо, кальцій і багато інших. Цей суп особливо корисний навесні, коли щавель з'являється на ринках і в садах.