Смачний щавлевий суп із яйцем
Кухня
Інгредієнти:
- 2 л чистої води
- 500 гр будь-яких частин курки (наприклад - стегон)
- 2 середні картоплини
- 2 цибулини
- 3 яйця (+ 1 для бульйону)
- пучок щавлю близько 100 гр
- 100 гр сметани будь-якої жирності
- 1 морква
- 20 гр вершкового масла
- пару горошин чорного перцю
- 1 лавровий лист
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Курку промити, обсушити і скласти в каструлю, залити холодною водою. Одну цибулину почистити і зробити на ній хрестоподібний надріз, моркву почистити, половину розрізати навпіл і додати разом із цибулиною в каструлю.
- Поставити її на вогонь і довести до кипіння. Одразу після цього зняти піну з поверхні та зменшити вогонь. Проварити курячий бульйон протягом 20-25 хвилин за слабкого кипіння. Потім додати лавровий лист, горошини перцю і посолити за смаком.
- Готувати курячий суп при слабкому кипінні близько 15 хвилин. Тим часом почистити картоплю і порізати маленькими кубиками, цибулю почистити і дрібно нарізати. Моркву, що залишилася, натерти на крупній тертці, листя щавлю промити й порізати маленькими шматочками.
- Готовий бульйон процідити через сито, м'ясо курки відокремити від кісток і скласти в окрему тарілку, все інше можна викинути. Повернути каструлю з бульйоном на вогонь і довести до кипіння.
- У киплячий бульйон додати картоплю і варити її близько 15 хвилин на невеликому вогні. Яйця (3 штуки) опустити в окрему каструлю з киплячою водою і проварити протягом 10 хвилин. На пательні розігріти вершкове масло і викласти цибулю.
- Смажити цибулю на середньому вогні приблизно 3-4 хвилини, додати моркву зі щавлем і перемішати. Тушкувати овочі на невеликому вогні під кришкою кілька хвилин. Додати вміст сковороди в суп і розмішати, перелити близько 200 мл супу в піалу.
- Відразу після цього додати в суп подрібнену курку і розмішати. Довести щавлевий суп із куркою до кипіння і зняти з вогню, накрити кришкою на 10 хвилин. Варені яйця покласти в холодну воду і залишити на кілька хвилин остигати. Потім очистити їх від шкаралупи і порізати четвертинками.
- До остиглого супу (в піалці) додати сире яйце і ретельно розмішати виделкою. Через зазначений час додати в щавлевий суп сметану, суп із яйцем і розмішати. Розлити готовий щавлевий суп по тарілках, прикрасити четвертинками варених яєць і подавати до столу. Щавлевий суп із яйцем смачний і в гарячому, і в холодному вигляді. Смачного!
Щавлевий суп із яйцем - це не тільки смачна страва, а й джерело корисних речовин. Щавель містить велику кількість вітамінів і мінералів, таких як вітаміни К, С, фолієва кислота, залізо, кальцій і багато інших. Цей суп особливо корисний навесні, коли щавель з'являється на ринках і в садах.